Haber Merkezi - Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. Aliyev ve Erdoğan'ın başkanlığında, iki ülke arasında, vergilendirme, veterinerlik ve yükseköğretim alanında anlaşmalara imza atıldı. İki lider, ardından anlaşmaların imza töreninde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Girişimlerimizi sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerden bahsederek, "Toplam ticaret hacmimiz geçen sene ilk defa 7,5 milyar doları yakaladı. 15 milyar dolar hedefi için gayretlerimizi artıracağız" ifadelerini kullandı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) toplantılarına Azerbaycan heyetinin katılımının engellenmesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Kararı geçersiz kılana kadar Azerbaycan'a desteğimizi, girişimlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, Azerbaycan'ın 2023 yılında Karabağ'a yönelik askeri operasyonuna ilişkin olarak ise "Karabağ'da işgalin sona ermesiyle bölgemizde kalıcı barış için tarihi bir fırsat penceresi açıldı. Bu fırsat penceresinin kapanmaması çok önemli" dedi.

Aliyev: Bu halkalrın birliğine ivme kazandıracak 

Ortak basın toplantısında konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de "Türkiye ve Azerbaycan birliği sadece bölge için değil Avrasya için önemli etkendir" diyerek, 'Türkiye'nin bugün dünya çapında söz sahibi olduğunu' söyledi. Aliyev, "Türk dünyasının birleşmesi, ortak kültürlere sahip halkların bir arada olması, her bir Türk Devletleri Teşkilatı üyesinin gücüne güç katacak" değerlendirmesinde bulundu.

Aliyev, Şuşa'da yapılacak zirvede Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın da 'kendisinin davetiyle' yer alacağını belirterek, "Bu, Türk halklarının birliğine ivme kazandıracaktır" dedi.

İki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı

İmza töreninde 'Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) İle Azerbaycan Cumhuriyeti Bilim Ve Eğitim Bakanlığı Arasında Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinin Kurulmasına Dair Mutabakat Zaptı' Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Emrullayev tarafından imzalandı.

DEM Parti'den emekliye destek: En düşük maaş 32 bin lira olmalı DEM Parti'den emekliye destek: En düşük maaş 32 bin lira olmalı

'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti İle Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Veterinerlik Alanında İşbirliği Anlaşması'nı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov imzaladı. İmzalanan üçüncü anlaşma olan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti İle Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığı ile Vergiden Kaçınmaya Engel Olma Anlaşması'na Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikail Cabbarov imza attı.

Editör: Haber Merkezi