Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Önceki gün Amerikan Temsilciler Meclisi'ndeki o rezil sahneleri hep beraber seyrettik. Açıkçası orada gördüklerimiz karşısında insanlık adına biz utandık. Netanyahu gibi birine kırmızı halı sermek, çok daha ileri gidip yalanlarını elleri şişinceye kadar alkışlamak Amerika için büyük bir akıl tutulmasıdır. Bugün Gazze'yi yerle yeksan edenlerin o kirli gözlerini yarın Anadolu'ya dikmeyeceklerini kim garanti edebilir?

Bazı siyasi partiler diyorlar ki 'Hükümet Filistin Başkanını Türkiye'ye davet etsin ve Parlamentoda konuştursun.' Size davet etmediğimizi kim söylüyor?

Erdoğan, Türkiye Milli Paralimpik Takımı sporcularını kabul etti Erdoğan, Türkiye Milli Paralimpik Takımı sporcularını kabul etti

Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Davet ettik gelmedi, bekliyoruz bakalım gelebilecek mi?

Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas'ın bizden özür dilemesi lazım, bakalım gelebilecek mi?

Temsilciler Meclisi dışında binlerce insan bunları lanetliyor. Bugün Gazze'yi yerle yeksan edenlerin kirli gözlerini yarın Anadolu'ya dikmeyeceğini kim garanti edebilir. Bunun için her fırsatta Türkiye her alanda kendi kendine yeter durumda olmak zorundadır diyoruz. Tam bağımsız Türkiye hedefimize ulaşmak için koşturuyoruz.

Son 22 yılda iddiamızı hayata geçirmek için çok çalıştık. Ekonomide yılda ortalama 5,5 büyüme kaydettik. Satın alma paritesine göre ülkemizi dünyada 11.sıraya çıkardık. Dışa bağımlılığımız yüzde 20 seviyesine indi. Yıllık 5,5 milyar dolardan fazla savunma ürünü ihracatı gerçekleştiriyoruz. Terör örgütlerinin mevcudiyetlerini sınır içinde önemli ölçüde bitirdik, sınır dışında teröristlere nefes aldırmıyoruz. Evlatlarımıza terör tehdidi olmayan bir ülke teslim etmekte kararlıyız.

Merkez Bankası rezervlerimiz tarihimizin hiçbir döneminde görmediğimiz hızla artıyor. Risk primi 260 puanın altına düştü. Siyasi sebeplerle alındığımız gri listeden çıktık. Enflasyonun ateşi daha hızlı düşmeye başlayacak. 2 yılda fiyat balonu oluşan sektörlerde dengelenme oluşmaya başladı. İşsizlik oranı bir önceki yıla oranla 1,1 puan azaldı.

Editör: Erva Gün