Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesini değerlendirdi. CHP liderine ilk fırsatta "iade-i ziyaret"te bulunacağını aktaran Erdoğan, "Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum" dedi.

AKP ve CHP liderlerinin yıllar sonra bir araya geldiği görüşmenin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Bu adım ile siyasetin ülkemizde yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz" dedi.

Van'da 180 cerrahın katılımıyla "Tümörler ve Epilepsi Cerrahisi" eğitim kursu başladı Van'da 180 cerrahın katılımıyla "Tümörler ve Epilepsi Cerrahisi" eğitim kursu başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aslında olumlu bir gelişme oldu. Bundan önceki süreçlerde maalesef bu tür adımlar atılmıyordu ve bu adımın atılmasıyla, siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey'e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye'nin, Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. Ve ilk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek, Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağızdedi.

Özel ziyareti

Özgür Özel'in AKP Genel Merkezi'ne ziyareti perşembe günü gerçekleştirilmiş ve liderler arasındaki görüşme yaklaşık 1 saat 30 dakika sürmüştü. İki partiden de yapılan açıklamalara göre olumlu geçen görüşmede liderler önemli konu başlıkları üzerinde fikir alışverişinde bulunma kararı aldı.

Erdoğan'ın gündem başlıklarını yeni Anayasa ve yapısal reformlar oluştururken, Özel'in ekonomik sorunlar, AYM ve AİHM kararlarının uygulanmaması, kayyum atamaları gibi konular üzerinde durduğu belirtildi. CHP'li kaynaklar görüşmenin verimli geçtiğini ve Genel Başkan Özel'in ülke sorunlarının çözümü konusunda umutlu olduğunu vurguladı.

Editör: Orhan Karadağ