DEM Parti mitingine Diyarbakır Valiliği'nden yasaklama DEM Parti mitingine Diyarbakır Valiliği'nden yasaklama

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

"CHP Genel Başkanı ucuz polemik peşinde koşuyor"

Erdoğan, şunları söyledi;

"Bakanlarımız Meclisimizin kapalı oturumunda bilgi verdi. Toplantı sonrası CHP Genel Başkanının yaptığı açıklamaları esefle karşıladık. CHP Genel Başkanı ucuz polemik peşinde koşuyor. Sayın Özel’den ülke güvenliğine dair meselelerde daha olgun bir tavır beklerdik. Biz Türkiye'nin güvenliğinden kesinlikle taviz vermeyeceğiz.

"Özel kadınlar arasında ayrımcılık görmek istiyorsa kendi tarihiyle yüzleşsin"

"Kadın hakları konusunda bize ders verecek hiçbir muhalefet partisi yoktur" diyen Erdoğan, Kadına şiddetin en önemli sebebi olarak alkol tüketimini göstererek CHP lideri Özel'e, "Kadına yönelik şiddetle ilgili iki eli havada katkı sunmak istiyorsan, önce rakı reklamı yapmaktan vazgeç" diye seslendi.

Erdoğan, şöyle konuştu;

"Özel kadınlar arasında ayrımcılık görmek istiyorsa kendi tarihiyle yüzleşsin. Sonra yüreği yetiyorsa AK Parti’yi eleştirmeye koyulsun. Sayın Özel belki bilmiyor olabilir, bir aşağılama ifadesi olarak kullandığı kahvedeki vatandaşlarımız şu hakikati çok iyi bilir, tüm dünyadaki kadına şiddetin en önemli sebeplerinden alkol ve madde bağımlılığıdır. Kadını, çocuğu ve aileyi mahveden, şiddetin en başında alkol geliyor.

CHP Genel Başkanı Sayın Özel'e şunu tavsiye ediyorum, kadına yönelik şiddetle ilgili iki eli havada katkı sunmak istiyorsan, önce rakı reklamı yapmaktan vazgeç. Şiddet uygulayanların 3'te biri alkol ve madde bağımlısı."

"İki önemli adım atmayı planlıyoruz"

"İnsanlarımızın sokakta evinde hiçbir endişe duymadan hayatını güvenle sürdürmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız" diyen Erdoğan, şunları söyledi;

"Onlarca suç kaydı olan kriminal tiplerin ellerini kollarını sallayarak ortalıkta dolaşması bizi de rahatsız ediyor. Milletimizin sesine kulak vererek bazı önemli adımlar atma kararı aldık. İnsanlarımızın sokakta evinde hiçbir endişe duymadan hayatını güvenle sürdürmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız.

Emniyet içinde zaafiyet varsa neşteri vurup gidereceğiz. Bu sorunların çözümü için bir dizi düzenlemeye ihtiyaç bulunuyor. Bilindiği gibi mevcut durumda seri suç işleyen kişiler hakkında onlarca dava olmasına rağmen, bunlar sonuçlanmadan mahkemede gözükmüyor. Biz cezanın kesinleşmesi 7 yıla kadar uzayabiliyor.

Suçlu herhangi bir sabıka kaydı olmadığı için tutuklama olmadan yargılanabiliyor. Suçluların sistemin bu yönünü istismar ettiğini görüyoruz. İki önemli adım atmayı planlıyoruz. İlki Kurumsal düzenlemeye, ikincisi seri suç işleyenlerin kolaylıkla tutuklanabilmesine yöneliktir."

Erdoğan, RTÜK'e talimat verdi

Medya organlarının reyting kaygılarıyla son derece sorumlu bir tutum izlemeye başladığını ifade eden Erdoğan şöyle konuştu;

"Kaynağı belirsiz iddialardan, her türlü bilgi belge çarşaf çarşaf yayınlanıyor, saatlerce konu ediliyor.

Mağdurlar tekrar mağdur ediliyor. Cinayet vakaları ailecek televizyon izlenilen saatlerde en ince ayrıntıya kadar anlatılıyor. Sosyal öğrenme boyutu gözardı ediliyor. Bunu kabul etmemiz söz konusu olamaz.

Basınımız, medyamız elbette özgür olmalıdır. Ama bu toplumsal olayda sorumlu yayıncılığa mani değildir. RTÜK bu konuları daha hassas takip etmelidir.

Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak boynumuzun borcudur. Böyle bir vebalin altına giremeyiz."

Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti açıklamasına destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti açıklamasına destek veren Erdoğan, "Milletimizin faydasına olacak hiçbir diyalogdan kaçınmayız. Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamaları takdirle karşılıyor ve kıymetli buluyoruz. Cumhur İttifakı'nın uzattığı elin muhatapları tarafından da layıkıyla anlaşılmasını umut ediyoruz" dedi.

Editör: Nur Yıldız