Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Metal Sanayicileri Sendikası 51. Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

AKP'nin 'etki ajanlığı' teklifi, 'casusluk düzenlemesi' olarak yeniden Meclis'te AKP'nin 'etki ajanlığı' teklifi, 'casusluk düzenlemesi' olarak yeniden Meclis'te

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 5'li çete üzerinden göndermede bulunan Erdoğan, "Türkiye’yi kalkındırma mücadelemizde 22 yıl boyunca çok çeşitli zorluklarla karşılaştık. Biz köprü, yol, baraj, fabrika inşa ederken, muhalefetin ve belli çevrelerin neler yaptığını hatırlıyoruz. Mega projelerimizin mahkeme yoluyla engellemeye çalışılmasından müteşebbislerimizin yıpratılmasına, ülke ülke dolaşıp uluslararası yatırımcılara ‘gelmeyin’ çağrısı yapılmasına kadar her türlü suikastle karşı karşıya kaldık" dedi.

Erdoğan, "Bu ülke paralel örgütün uzantılarıyla Türk ekonomisine operasyon çeken muhalif aktörler gördü. ‘millet yol mu yiyecek’ diyen vizyonsuzlar mı ararsınız, ülkemizin ilk 3’e girdiği İHA ve SİHA’larına saldıranlar mı ararsınız... Burada bir teselli olarak şunu da söylemek isterim. 21. yüzyıl Türkiye'sine asla yakışmayan bu zihniyetin bizzat Türk siyasetinden perte çıkartılması, Türkiye’nin aydınlık geleceği adına fevkalade önemli buluyoruz" ifadelerini kullandı.

"İsrail’in koç başı olarak kullanıldığı kirli planın hedefine ulaşamaması her şeyden önce Türkiye’nin 85 milyon olarak kenetlenmesine bağlıdır" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"İç kalemizde bir gedik açılırsa, dışarıda verdiğimiz mücadelenin bir anlamı kalmaz. Gün, ezeli ve ebedi kardeşliğimizi güçlendirme günüdür."

Editör: Nur Yıldız