Politika

Erdoğan: Gezi olaylarında kamp kuranları Filistin ve Lübnan'da göremedik

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarla buluştu. Burada açıklama yapan Erdoğan, "Gezi olaylarında 1 ay boyunca Taksim'de kamp kuranların hiçbirini Filistin ve Lübnan'da göremedik" dedi.

Abone Ol

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlara yaptığı konuşmada, "Gezi olaylarında 1 ay boyunca Taksim'de kamp kuranların hiçbirini Filistin ve Lübnan'da göremedik. Sustular, korktular, İsrail'i desteklemek üzere savunageldikleri tüm değerlerini ayakların altında ezdiler. İsrail hükümetini alkışlamak dışında hiçbir şey yapmadılar" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, Şişli'deki bir otelde düzenlenen İstanbul Muhtarlar Buluşması'nda açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde İsrail tarafından öldürülen Hamas lideri Yahya Sinvar'ı anan Erdoğan, şunları söyledi:

"Şehadetleriyle destanlaşan Filistin direnişinin önderlerini, mensuplarını Gazze topraklarını mubarek kanlarıyla sunanları bugün bir kez daha tazimle selamlıyorum. İsmail Haniye kardeşimden sonra Hamas Lideri Yahya Sinvar'a da Allah'tan rahmet diliyorum. Filistin'in tüm şehitlerini, tüm şehitlerimizi rahmetle yadediyorum."

"Mesele karanlığa yumruk sallamak değil, Türkiye'nin aydınlık geleceği için bir fener olabilmek"

Öte yandan, "Muhalefetin gevşekliği, rahatlığı, umursamazlığı bizi alakadar etmez" diyen Erdoğan, muhalefete şu sözlerle seslendi:

"Onlar, affınıza sığınarak söylüyorum, rakı masalarında geyik muhabbeti çevirirken, biz bölgemizdeki ateşi söndürmenin mücadelesini veriyoruz. Onlar belediyeleri arpalığa dönüştürmenin kavgasına tutuşmuşken, biz bölgemizdeki tehlikelerden ülkemizi nasıl uzakta tutarız bunun hesabını yapıyoruz.

Bugün de ayrılıkları değil, müştereklerimizi büyütelim istiyoruz. Tüm siyasi partileri kutuplaştırmayı körüklemek yerine kardeşlik seferberliğimize katkı sunmaya davet ediyorum. Hep söylüyorum, mesele karanlığa yumruk sallamak değil, Türkiye'nin aydınlık geleceği için bir fener olabilmektir.

İç cephemizin güçlendirilmesine dönük attığımız adımlar kadar muhalefet de bizim kadar, Cumhur İttifakı kadar istekli olmalı, takoz koymak yerine bu çabalara samimiyetle sahip çıkmalı ve yapıcı katkıda bulunmalıdır.”