AK Parti'li Albayrak'tan Büyükşehir Belediyesinin açtığı kız öğrenci misafirhanesiyle ilgili açıklama: AK Parti'li Albayrak'tan Büyükşehir Belediyesinin açtığı kız öğrenci misafirhanesiyle ilgili açıklama:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Daimi üye olmanın gayreti içindeyiz ama aldığımız bir netice yok"

Birleşmiş Milletler'in yapısına eleştiriler getiren Erdoğan, şöyle konuştu;

"5 daimi ülke dünyayı adeta yöneten ve idare eden ülkeler konumunda. Burada şu anda Japonya, Çin, bizler, Almanya vs. gibi üyeler her ne kadar daimi üye olma teşebbüsü varsa da şu an itibarıyla daimi üye olamadıkları için tesirleri de söz konusu değil. Biz de daimi üye olmanın gayreti içindeyiz ama aldığımız bir netice yok. 15 tane geçici üyenin zaten hiçbir yapacağı bir iş söz konusu değil" 

"Yunanistan'la yüksek düzeyli stratejik konsey toplantısını yapacağız"

Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'le görüşmesiyle ilgili, şöyle konuştu;

"Yunanistan'la önümüzdeki yılın başında yüksek düzeyli stratejik konsey toplantısını yapacağız. Önümüzdeki yılın başında bir araya gelişimizde konuyu masaya yatıracağız. Bu yüksek düzeyli toplantı, gerekse Ege'deki bazı yaşanan sıkıntılar ve bu konuları da sayın Başbakan masaya yatıracağını, bu sorunu çözeceğini bizlere ifade etti"

"Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan sıkıntılar konusunda Paşinyan'ı olumlu yaklaşımlar içinde"

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'la görüşmesi sorulan Erdoğan, şunları kaydetti;

"Daha çok Paşinyan'la olan görüşmede öne çıkan Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan sıkıntılardı. Bu konularda Paşinyan'ı olumlu yaklaşımlar içinde gördüm. Temennim odur ki bunu çözmektir. Azerbaycan'ın da aynı anlayış içinde olduğunu biliyorum. Bu iki ülke bu yaklaşımı ortaya koyarak bu sorunu inşallah çözerler" 

Editör: Nur Yıldız