Güncel

Erdoğan başkanlığında toplanan güvenlik toplantısı bitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki güvenlik toplantısı Dolmabahçe’de bulunan çalışma ofisinde gerçekleştirildi. Güvenlik toplantısı 45 dakika sürdü.

Abone Ol

Haber Merkezi - Pençe-Kilit Harekatı operasyonu bölgesinde dün akşam saatlerinde TSK'ye ait bir askeri üsse saldırı düzenlenmişti. Milli Savunma Bakanlığı, PKK saldırılarında şehit olan asker sayısının 9'a yükseldiğini bildirdi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan bir silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, şehit olan kahraman silah arkadaşlarımızın sayısı dokuza yükselmiştir."

Saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Dolmabahçe'de bir güvenlik toplantısı yapılacağı duyuruldu.

Erdoğan, toplantının yapılacağı Dolmabahçe'deki çalışma ofisine saat 13.05'te geldi.

Toplantıya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun katıldı.

14.30'da başlaması planlanan zirve, Güler'in Şırnak'taki askeri törene katılması nedeniyle saat 16.15'te başladı ve 45 dakika sürdü.