Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz gün Beştepe'de 40 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin konusu açıklanmazken İYİ Parti cephesinde görüşmeyi olumsuz bulanların sayısının fazla olduğu ileri sürüldü. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu görüşmeye ilişkin “Kurucu genel başkanımız ziyaretten sonra telefonla beni bilgilendirdi. Türkiye’yi konuştuklarına dair birtakım ifadelerde bulundu. Bunun dışında özel diye tanımlanabilecek herhangi bir açıklama yapmadı” dedi.

AKP Sözcüsü Çelik: Herkes hesabını normal seçime göre yapıyor AKP Sözcüsü Çelik: Herkes hesabını normal seçime göre yapıyor

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre Kurmaylarda Akşener-Erdoğan görüşmesinin faturasının İYİ Parti’ye kesileceği düşüncesi hâkim. Parti tabanının muhalif olduğunun altını çizen parti kaynakları, “Teşkilatlardan kopuşlar artacak. Partinin çöküşü hızlanacak” yorumunu yapıyor. Partiden üst düzey bir yetkili ise “Akşener’in anayasa nedeniyle bir daha Cumhurbaşkanı adayı olamayacak Erdoğan’a yeniden ülkeyi yönetmesi için kapıyı aralayacağını” ifade etti. Ayrıca Akşener’in ilerleyen günlerde Erdoğan’la temaslarını sürdüreceği de partililer tarafından öngörülüyor.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar