Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara Etimesgut ilçe başkan adayı olan sanatçı Erdal Beşikçioğlu, adaylık sürecini, belediye başkanı seçilirse yapacağı faaliyetleri anlattı. 

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Beşikçioğlu, CHP Ankara İl Başkanı Dr. Ümit Erkol’un kendisini arayarak teklifte bulunduğunu; “Ben sanatçıyım. Belediye başkanlığı anlamam” cevabına Erkol’un “Erdalcığım şu anki belediye başkanının mesleği muhasebeci. Yani doktorumuz var, müteahhidimiz var, berberimiz var. Belediye başkanı hizmet başkanlığıdır. Senin hizmetine, bilgi birikimine ihtiyacımız var” karşılığını verdiğini söyledi. 

Parti ayrımı yapmadan amacım hizmet siyaseti

“On yıldır tiyatro yapıyorum; tek bir siyasetçiyi ben sahneme getiremedim. Madem öyle, ben de siyaset sahnesine çıkıyorum” diyerek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İl Başkanı Ümit Erkol’la görüştüğü aktaran Beşikçioğlu, “Siyasete değil hizmete adım attım diyelim. Bir şey vaat etmeyeceğim. İhtiyaçlar dahilinde toplumsal barışı kucaklayabilecek bir yapı yaratmaya çalışacağım. Ülkede partiler arasında fanatizm doğmaya başladı. Bu hizmeti de etkiliyor. Ben biraz daha kucaklayıcı, partilerine bakmadan sadece hizmet odaklı eylemler gerçekleştirmeye çalışacağım. 15 gündür bu işin içerisindeyim. Çok gezmek, çok sohbet etmek istiyorum. Sosyal desteklerde bulunmak en büyük arzum ve isteğim" dedi.

Beşikçioğlu şunları söyledi: 

"Etimesgut’un sosyolojik yapısını irdeleyen, insana dokunabilen oyunları ön plana çıkartıp kendi mahallemize uygun bir hale getirmeye çalışacağız. Sosyal yardımlar keza öyle. Çok genç aileler var yani 30 yaşında 35 yaşında 3 kişilik aileler var ama bir de babaanne eklendiği zaman bu iki genç bireyin ailesini devam ettirmek için büyük zorluklar çektiğini gördük. Ailenin genç bireylerini rahatlatacağız."

Adli tıp raporu çıktı! Narin Güran'ın ölüm sebebi belli oldu Adli tıp raporu çıktı! Narin Güran'ın ölüm sebebi belli oldu

Mansur Yavaş iddialarına yanıt verdi

"Vallahi Mansur Başkan, Büyükşehir Belediye Başkanımız bir telefon etse ‘Erdal gel buraya’ dese koşa koşa giderim. Bu enerjimi de seyircimden alıyorum. Mansur Başkan’la benim hiçbir problemim olamaz. Mansur Başkan’ın da inanın ki benimle ilgili hiçbir problemi olamaz. Behzat Ç.’yi çekmeye gittiğimiz zaman oturup saatlerce konuşmuşluğumuz var. İkimiz de birbirimizi iyi tanıyoruz. İdealler ortak olduğu zaman gerisi teferruat oluyor"

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i örnek aldığını anlatan “Behzat Ç.” O’nun Eskişehir’in entelektüel seviyesini yükselttiğini, bilinçli yurttaşlar haline çevirdiğini belirten Beşikçioğlu Mansur Yavaş ve Murat Karayalçın’ın da sosyal belediyeciliğini örnek aldığını anlattı.

Editör: Haber Merkezi