Haber Merkezi - Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, seçim çalışmaları kapsamında Karabük'te gerçekleştirdiği konuşmada, ramazan ayının Gazze, Doğu Türkistan, Keşmir ve Arakan'daki zulümlerin sona ermesine vesile olmasını diledi.

Yerel seçimlerde Milli Görüş belediyeciliğini hakim kılacaklarını belirten Erbakan, "Eylül ayı başında 260 binden başladık, şimdi geldiğimiz noktada üye sayımız 6 ay içerisinde 260 binden 476 bine ulaştı" dedi.

Fatih Erbakan, CHP'li belediyelere eleştiride bulunarak, şunları söyledi:

1989'dan 1994'e kadar çöp, çamur ve çukura batırdılar şehirlerimizi. Bu millet 1994'te koşa koşa o belediyeleri Refah Partisine teslim etti. Rantçı belediyecilikten kaçıp da heykelci belediyeciliğe gidecek halimiz yok. Bugün de yine CHP'nin belediyeleri dünyanın en yüksek dolar faiziyle borçlanıyor, belediyeleri boğazına kadar borca batırıyor ve o borcun faizini de hizmetlere zam yaparak milletten çıkarıyor.

"Anketler yüzde 7 verdiğine göre..." 

CHP'li Ağbaba: Tarım Bakanı tarımdan bihaber yaşıyor CHP'li Ağbaba: Tarım Bakanı tarımdan bihaber yaşıyor

Üye sayısının 476 bine ulaştığını ifade eden Erbakan, “Yeniden Refah Partisi, Türkiye’nin en hızlı büyüyen siyasi partisidir, inşallah. Şimdi Milliyetçi Hareket Partisi’ni üye sayısı anlamında yakaladık 480 bindelerdi. Onları ve 500 bin seviyesindeki İYİ Parti'yi de seçime kadar, 15 gün içerisinde geçeceğiz. Türkiye'nin üye sayısı bakımından en büyük üçüncü siyasi partisi olarak seçimlere gireceğiz. Birkaç ayın içerisinde bu tempoyla 1 milyon üye hedefine de ulaşacağız. Önce 31 Mart'ta yerel yönetimlerde iktidar, arkasından 2028’de iktidar olacağız inşallah. Anketler, yüzde 0.3-5 veren anketler bu seçimde yüzde 7, 8 veriyor. 0.5 verirken biz yüzde 3 aldık. Şimdi yüzde 7 verdiğine göre yüzde 30’a yakın oy alacağız” dedi.

 "Sen açlık grevine mahkum edilmişsin" 

İftar ve sahur sofraları için pide ve hurma hesabı yapan Erbakan, “Ankara'daki pazarda hassas terazinin üzerine koyduğu hurmanın tek bir tanesi 8 TL. 4 kişilik bir aile iftarda 3 tek hurma yiyecek kişi başına. Su içecek, çay içecek bir de 250 gramlık pidenin dörtte birini yiyecek. Bu masrafı hesap ettiğiniz zaman iftarda çay, su, çeyrek pide, üç tek hurma, sahurda çay, su, çeyrek pide bir aylık masrafı 4 kişilik ailenin 10 bin lirayı geçiyor. Sadece 3 tek hurma, çay, su ve çeyrek pide 10 bin TL. Asgari ücret 17bin TL, emekli maaşı 10 bin TL. 10 bin TL emekli maaşıyla sen açlık grevine mahkum edilmiş durumdasın arkadaş. 17 bin TL asgari ücretle sen yine açlık grevine mahkum edilmişsin.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi