Kültür-Sanat

Engin Altan Düzyatan, Atatürk rolüne hayat verecek

Çanakkale Deniz Savaşı’nın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı’nın anlatıldığı belgeselde, Atatürk rolüne Engin Altan Düzyatan hayat verecek.

Abone Ol

Haber Merkezi- Çanakkale Deniz Savaşı’nın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı’nın anlatıldığı belgeselde, Atatürk rolüne Engin Altan Düzyatan hayat verecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen belgesel çekimiyle, bölgenin kültürel mirasının aktarılması, tarihe ve kahramanlara vefa, gelecek kuşakların Türkiye tarihindeki önemli noktaları fark etmesi amaçlanıyor.

Restorasyonu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk ve Seyit Ali Çabuk'un görüştüğü Terzizade Konağı'nda çekimleri gerçekleştirilen belgeselde, Emre Erçil de Koca Seyit karakterini canlandıracak.

“Gurur duyuyorum”

 Savaş kahramanı Koca Seyit'in anlatıldığı belgeselde Mustafa Kemal Paşa’yı canlandırmaktan gurur duyduğunu belirten Engin Altan Düzyatan, şu ifadeleri kullandı:

"Her şeyden önce çok gurur verici. 100'üncü yılda böyle bir belgesel yapılıyor ve burada Atatürk'ü canlandırmak bana düştü. Geldiğimden beri çok heyecanlıyım. 2 günlük bir çekimimiz vardı burada ve Atatürk'ün Koca Seyit ile hem cephede hem de bundan sonrasındaki görüşmelerini konu aldığımız bir belgeselin içerisinde rol alıyorum. Umuyoruz seyirciler de beğenecektir ve yaptığımız bu iş karşılığını alacaktır."