Spor

Engelli Milli Golfçü Mehmet Kazan, İtalya EDGA'da

Engelliler Golf Milli takımı sporcumuz Mehmet Kazan hafta sonu Avrupa Engelliler Golf Birliği'nin (EDGA) düzenlediği EDGA Giovanni Nasi Cup, İtalya'da sahaya çıkıyor. Milli sporcumuza, Milli takım antrenörlerinden İdris Topar eşlik edecek.

Abone Ol

Atila Güvenç

Torino'da bulunan Circolo Golf Torino la Mandria'da iki gün oynanacak turnuvada Türkiye'nin yanı sıra Kamerun, Şili, Belçika, İsviçre, İspanya, Hollanda, Almanya, İngiltere, İrlanda, Avusturya, İtalya, Fransa, Çekya ve Slovakya'dan toplam 52 sporcu yer alıyor. 

Mehmet Kazan kısa bir süre önce EDGA'nın düzenlediği ettiği Czech Disabled Open Approved By EDGA, 24-25 Ağustos 2024 tarihlerinde Çekya'da oynadı. İki raund oynanan turnuvanın birinci gününde 74 (+2) gross skor, ikinci gününde 73 (+1) gross skor oynayan Milli golfçümüz Mehmet Kazan, toplamda 147 (+3) gross skorla birinci olmuştu. Kazan elde ettiği bu skorla kendi klasmanının yanı sıra genel klasmanda da şampiyon ve ayrıca, puan oyunu üçüncüsü de olurken, en iyi engelli golfçü ödülünü de elde etmişti.