Spor

Engelli milli golfçü Mehmet Kazan, Çekya'da şampiyon oldu

Engelli milli golfçümüz Mehmet Kazan, Czech Disabled Golf Masters 2024'te şampiyon oldu.

Abone Ol

Atila Güvenç

Avrupa Engelliler Golf Birliği'nin (EDGA)'nın düzenlediği Czech Disabled Golf Masters 2024, Golf Resort Black Bridge'de oynandı. Önceki yıllarda da Çekya'da şampiyonluk kazanan Mehmet Kazan ilk gün (-2) ve ikinci gün (+3) ile turnuvayı tamamladı. 

Şampiyonada ilk gün 70 (-2) gross skorla, ikinci gün 75 (+3) oynayarak, toplamda 145 (+1) gross skorla oynayan Engelli Milli golfçümüz Mehmet Kazan, Czech Disabled Golf Masters 2024'de şampiyon olarak kupanın sahibi olmanın sevincini yaşadı.

Golf Resort Black Bridge'de 19-20 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen turnuvada Türkiye'nin yanı sıra Avustralya, Avusturya, Belçika, Çekya, İspanya, Fransa, Slovakya, Slovenya, İsveç, Litvanya, Hollanda, İtalya, İsviçre ve Almanya'dan 75 engelli golf oyuncusu en iyi vuruşlarını yaparak en iyi skorlar için sahaya çıktı.

Turnuvada Türkiye'yi, Engelliler Golf Milli takımı sporcularımızdan Mehmet Kazan temsil ederken milli golfçümüze, milli takım antrenörlerinden İdris Topar eşlik etti.

İrlanda'da oynadı

Mehmet Kazan Çekya turnuvası öncesi Avrupa Engelliler Golf Birliği (EDGA) ve İrlanda Golf Federasyonu'nun işbirliğiyle düzenlenen Irish Open for Players with a Disability, Dublin'de 11 Haziran 2024'de ülkemiz adına katılmıştı. Roganstown Golf Sahası'nda düzenlenen müsabakada 7 ülkeden 48 oyuncu arasında yer aldı.

Almanya'da da şampiyon oldu

Engelli Milli sporcumuz golfçü Mehmet Kazan bu yıl 31 Mayıs - 1 Haziran 2024 tarihlerinde 73 (+1) gross skorla Almanya'nın Leipzig şehrinde elde ettiği bu skorla, EDGA Alman Uluslararası Erkekler ve Kadınlar Engelliler Şampiyonası'nda şampiyon olarak kupanın da sahibi olmuştu. Kazan, Golf Park Leipzig'de düzenlenen turnuvada Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Danimarka, Avusturya, Belçika ve Slovenya'dan katılan 42 erkek, 42 kadın sporcu arasında yarışmıştı.