Atila Güvenç

Engelliler Golf Milli takımı sporcularımızdan Mehmet Kazan, Çekya'da Şampiyon olarak 4 kupa birden kazandı. Avrupa Engelliler Golf Birliği'nın (EDGA) düzenlediği Czech Disabled Open Approved By EDGA, 24-25 Ağustos 2024 tarihlerinde Çekya'da oynandı.

İki raund oynanan turnuvanın ilk gününde 74 (+2) gross skor, ikinci gününde 73 (+1) gross skor elde eden Milli golfçümüz Mehmet Kazan, toplamda 147 (+3) gross skorla birinciliği elde etti. Mehmet Kazan elde ettiği bu skorla kendi klasmanının yanı sıra genel klasmanda da şampiyon oldu. Kazan ayrıca, puan oyunu üçüncüsü de olurken, en iyi engelli golfçü ödülünün de sahibi oldu.

Ceska Lipa Golf Kulübü'nde yapılan şampiyonada Türkiye'nin yanı sıra Hollanda, Çekya, Finlandiya, Slovakya, Slovenya, Litvanya ve Almanya'dan 46 oyuncu sahaya çıktı. 

Basketbol: 18. Erciyes Kupası Kadınlar Turnuvası Basketbol: 18. Erciyes Kupası Kadınlar Turnuvası

Çekya’da Şampiyon Olan Milli Golfçümüz Mehmet Kazan.

Mehmet Kazan, Çekya'da Haziran ayında da şampiyon olmuştu 

Mehmet Kazan kısa bir süre önce Çekya'da 19-20 Haziran 2024 günlerinde farklı ülkelerden 75 golfçünün katıldığı turnuvada da şampiyonluk elde etmişti. 

Avrupa Engelliler Golf Birliği'nin (EDGA) Golf Resort Black Bridge'de gerçekleştirdi 2024 Czech Disabled Golf Masters'da Mehmet Kazan,  ilk gün 70 (-2) gross skorla, ikinci gün 75 (+3) oynayarak, toplamda 145 (+1) gross skor elde ederek Czech Disabled Golf Masters 2024'de şampiyon olarak kupayı kazanma sevinci yaşamıştı.

Mehmet Kazan

Editör: Atila Güvenç