Genel

Emine Erdoğan: Kültürel hafızanın devamlılığı, büyükler aracılığıyla sağlanıyor

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, yaş almış vatandaşların, kendi sosyal ortamlarından kopmadan, toplum hayatının aktif bir parçası olmayı sürdürebilmelerini devletin en vazgeçilmez vazifelerinden birisi olarak gördüklerine işaret etti.

Abone Ol

Haber Merkezi - AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Bağcılar'daki Vefahane Yaşam Merkezi'nce yürütülen "Büyüklerimiz Değerlerimiz Projesi"nin tanıtımına katıldı. Burada konuşan Erdoğan, yaş almış vatandaşların, kendi sosyal ortamlarından kopmadan, toplum hayatının aktif bir parçası olmayı sürdürebilmelerini devletin en vazgeçilmez vazifelerinden birisi olarak gördüklerini vurguladı. 

"Geçmişin bilgeliği ve irfanıyla aramızda kurulmuş en güçlü bağı büyüklerimiz oluşturuyor" diyen Erdoğan, kültürel hafızanın devamlılığı ile milli ve manevi varlığın muhafazasının büyükler aracılığıyla sağlandığını kaydetti. 

Emine Erdoğan, yüzlerce yıllık yaşanmışlık ve tecrübeden damıtılmış nice hikmeti büyüklerin aktardığını ekleyerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

"Bizim anlayışımızda yaşı kemale erenler toplumun öncüsü kabul edilir. Sözleri muteber sayılır. Tecrübe ve birikimleri yolumuzu aydınlatır. Büyüklerimizin bilgeliklerinin gölgesinde huzur buluruz. Hayatta karşılaştığımız ilk öğretmenlerimiz olarak, ailemizin büyükleri her birimizin yetişmesinde müstesna bir yere sahiptir." 

"Kuşaklararası iletişimin sürdürülmesi, ruhumuzun hikmetle mayalanmasını sağlıyor"

Öte yandan, herkesin çocukluğundan itibaren hayata bakışını, iş yapma şeklini, ahlakını ve insanlarla olan ilişkisini şekillendirmiş bir büyüğü olduğunu aktaran Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Hayatın bütün evreleriyle barışık bir kültürün mensupları olarak, büyüklerimizle birlikte yaşamanın, bilgeliği hanemize ve hayatımıza davet etmek anlamına geldiğini biliyoruz. Ne yazık ki bugün geçmiş ile bağlarımızın gittikçe zayıfladığı, hatta zayıflatıldığı bir devirde yaşıyoruz. 7'den 70'e her jenerasyondan insanın birlikte huzur içerisinde yaşadığı evlerimiz gittikçe eksiliyor. Oysa, kuşaklar arası iletişimin sürdürülmesi, yetişkin-çocuk fark etmeksizin bizleri hayatın sınamalarına karşı güçlendirirken, ruhumuzun hikmetle mayalanmasını sağlıyor."