Dünya

Emine Erdoğan, BM Kalkınma Programı Başkanı Steiner ile bir araya geldi

Emine Erdoğan, Dubai'de düzenlenen "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Forumu"nda, BM Kalkınma Programı Başkanı Steiner ile görüştü.

Abone Ol

Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dubai'de düzenlenen "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Forumu"nda, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Achim Steiner ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı, "Dünya Hükümetler Zirvesi" çerçevesinde gerçekleştirilen programda Steiner ile görüşen Emine Erdoğan, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde destek sunan tüm BM ofislerinin çalışmalarının kıymetli olduğunu belirtti. 

UNDP Başkanı Steiner ise kendisinin daha önce BM Çevre Programı İcra Direktörlüğü tecrübesi olduğunu söyleyerek, mevcut görevinde çevre temelli ve sürdürülebilir kalkınmayı önemsediğine işaret etti. 

Öte yandan, atık yönetiminin kendi çalışma alanlarında önemli bir yer kapladığını kaydeden Steiner, Emine Erdoğan'ın "Sıfır Atık" konusunda yaptıklarının ve çabalarının dünya için anlamlı olduğunu dile getirdi.