Ekonomi

Emeklilere yapılan ek zam önergesi, TBMM komisyonunda kabul edildi

En az emekli aylığının 10 bin liraya yükseltilmesi, SSK ve Bağkur emekli maaşlarında ek yüzde 5 artışı içeren kanun teklifi, Meclisin Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti.

Abone Ol

Haber Merkezi - SSK ile Bağkur emeklileri için yapılan 5 puanlık ek zammının bulunduğu kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. Emekli aylığına ek zam yapılmasına dair önerge, meclis komisyonunda kabul edildi. Teklife göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 ay için yüzde 42,6 zam yapılacak. Kanun teklifinde en düşük emekli maaşının 10 bin TL olması da yer aldı.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri son 6 aydaki enflasyon kadar yılda iki kez zam almış oldu. Enflasyon geçen yılın ikinci yarısında yüzde 37,57 oldu. Ancak memur ve memur emeklilerinin zam oranı yüzde 49,25 olunca kamuoyunda işçi emeklileri için artış beklentisi oluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günü yapılan Kabine toplantısı sonrasındaki açıklamasında, zammın 5 puan artırıldığını belirtmişti. Zam oranının maaşlara yansıması için ilgili düzenlemenin Meclis'te yasalaşması çalışmaları ise başladı. Düzenlemenin yasalaşmasının ardından, zam farkları geriye dönük olarak emekli maaşlarına yansıtılmış olacak.