ANKARA (AA) - Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Emekli Uzman Çavuşlar Derneği üyeleri, bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıları protesto etti.

Ulus'taki Atatürk Heykeli önünde bir araya gelen emekli asker derneklerinin üyeleri, "Vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" yazılı dövizler taşıdı, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Programda, PKK'lı teröristlerle 22-23 Aralık'ta meydana gelen çatışmalarda şehit olan askerler, isim ve memleketleri tek tek okunarak anıldı.

Dernekler adına basın açıklamasını okuyan TESUD Genel Başkanı Erdoğan Karakuş, asker dernekleri olarak, 12 askerin şehit edildiği hain saldırıları lanetlediklerini belirtti.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Karakuş, şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını ve kalmadığını bildirdi.

Karakuş, Mehmetçiğin yurt içi ve dışında birçok noktada, ülke, bayrak ve Türk milletinin huzur ile güveni için canlarını hiçe sayarak zor şartlarda görev yaptığına işaret ederek, devrettikleri kutsal görevi yeniden yapmaya hazır ve talip olduklarını söyledi.

- "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sonuna kadar destekçisiyiz"

Ankara'da "Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa" konulu toplantı yapıldı Ankara'da "Kafkas İslam Ordusu ve Enver Paşa" konulu toplantı yapıldı

Türkiye'nin, dün olduğu gibi bugün de emperyalist güçlerin hain emellerinin hedefinde olduğuna dikkati çeken Karakuş, şu ifadeleri kullandı:

"Şehit kanlarıyla bedeli ödenmiş bu topraklar, bir karışı için bile can vermekten çekinmeyen bir millet tarafından yurt edinilmiştir. Bu ülkümüzün sonsuza kadar bu azim ve kararlılıkla devam edeceğini tüm dünyaya duyuruyoruz. Güvenlik olmadan huzur ve esenlik olmaz, adalet tesis edilemez ve refah gerçekleşemez. Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle kararlılıkla mücadele eden Milli Savunma Bakanlığımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sonuna kadar yanında ve destekçisiyiz."

Acıları kadar öfkelerinin de büyük olduğunu belirten Karakuş, "Bu yolun şehitlik yolu olduğunu söyleyerek gözünü kırpmadan vatan savunmasına koşan aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin dökülen her damla kanının hesabı sorulmalıdır ve sorulacağına inancımız tamdır." dedi.

Kaynak: aa