Emeklilikte adalet isteyen emekçiler adına konuşan Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Genel Başkanı Mihriban Uğurlu, "Hakkımızı alana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Kademeli emeklilik hakkı bir talep değil, anayasal haktır" dedi.

ANKA'dan Beril Kaleli'nin haberine göre, EMADDER, 1999 sonrası sigortalı çalışanların anayasal emeklilik hakkını savunmak ve kademel emeklilik talebiyle ilgili emekçilerin sesini duyurmak amacıyla bugün Kartal Meydanı’nda miting düzenledi. 

CHP'li Akay: Cumhurbaşkanı’nı koruma bedeli 7 yılda 20 kat arttı CHP'li Akay: Cumhurbaşkanı’nı koruma bedeli 7 yılda 20 kat arttı

"Mücadelemizi sürdüreceğiz"

EMADDER Başkanı Uğurlu, sosyal güvenlikte eşitlik ve adaletin anayasal bir gereklilik olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bir buçuk yıldır bıkmadan dile getirdiğiniz mağduriyetimiz şudur, 3 Mart 2023 tarihinde düzenlenen 7438 sayılı YT yasası tüm çalışanlar için adil bir emeklilik sistemi getirmek yerine Anayasa Mahkemesi kararına göre düzenlenen kademe tablosunu ortadan kaldırıp, sadece 8 Eylül 1999 öncesinde işe başlayanları kapsayan bir düzenleme olarak yürürlüğe girdi. EYT yasası 8 Eylül 1999'dan sonra işe başlayanlar için Anayasa Mahkemesi'nin 23 Kasım 2001 tarihli iptal kararında yer alan adil, makul, kademeli bir düzenleme içermediği için Anayasa’nın 2'inci, 5'inci ve 60'ıncı maddelerine aykırıdır. Hükümetimize haklı davamızı anlatana kadar, hakkımızı alana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Kademeli emeklilik hakkı bir talep değil, anayasal haktır."

Editör: Esin Özdemir