Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Katip Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, fındık fiyatının geciktirilmeden ve hasat sezonu başlamadan "en geç 20 Temmuz'da" açıklanması gerektiğini vurguladı. 

CHP'li Gezmiş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, uzun bir emek süreciniden sonra fındık üreticisinin ağustos ayında hasadını toplamak üzere kolları sıvayacağını belirtti.

Öte yandan, dünyada fındık üretiminin yüzde 70'ini karşılayarak 2 milyar doların üzerinde girdi sağlayan fındık üreticisinin hakkının gasbedilmesine izin vermeyeceklerinin altını çizen Gezmiş, "Doğu Karadeniz halkının ana geçim kaynağı olan fındık bizim baş tacımız ve yaşam biçimimizdir" dedi.

KAGİDER'den Hepsiburada'ya "Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası" KAGİDER'den Hepsiburada'ya "Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası"

En kaliteli fındığın üretilmesine rağmen maliyetlerin karşılanamaması sonucu üreticinin sıkıntı yaşadığını dile getiren Gezmiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölgemizdeki fındık arazisi dik ve engebelidir, üreticilerimiz zor koşullarda çalışmaktadır. Bahçelerin bakımı zor olduğu gibi gübre, ilaç, budama gibi maliyetler ile toplatılması masraf gerektiren işlerdir. Dolayısıyla yoğun ve zorlu bir üretim sürecinin yanı sıra her geçen gün artan girdi maliyetlerinin altında ezilen üretici çaresiz kalmamalıdır." 

Muhabir: Kağan Karacehennem