Haber Merkezi - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,  İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİPTAŞ) Kartal Kaper Sitesi yer belirleme kura töreninde açıklamalarda bulundu. 

İmamoğlu'nun açıklamalarında öne çıkan başlıklar ise şunlar: 

"Hızlı olmak zorundayız"

"Bu hızla devam edersek 80 yıl da geçse İstanbul'u depreme hazırlayamayacağımızı gördük. Başka yöntemler devreye aldık. Bu işler böyle olmayacak hızlı olmak zorundayız. Ama hızlı olmak hata yapmak demek değildir. Ben her birinizin yuvasının sağlam olmasıyla kafamı yastığa daha rahat koyabiliriz.

Bir kanuna, hukuksal zemine ihtiyacımız var. Bütün kurum ve kuruluşların birlikte çalışmasına ihtiyacımız var. Kamu bankaları kapılarına sonuna kadar açmalı. Bu işin partisi, siyaseti olmaz. Ben bunu görüyorum ve ayıplıyorum ama bunun üstesinden geleceğiz."

"Her kuruşunuza sahip çıkacağım"

YÖK Başkanı Özvar, Araştırma Üniversiteleri Toplantısı'nda konuştu: YÖK Başkanı Özvar, Araştırma Üniversiteleri Toplantısı'nda konuştu:

"Biz önce sizin gönlünüzdeki sevgi ve saygıya talibiz, oy sonradan gelir. Bize vereceğiniz her oy bizi daha da güçlendirir. Ben sizin emanetçinizim sizin her kuruşunuza sahip çıkacağım. Bizim bütçemiz bereketli bütçe, israfa, ranta, parayı çarçur etmeye son. Bu şekilde işimize son gaz devam edeceğiz. İstanbul için başta deprem meselesi için daha büyük hedefler koyacağız. Yeni dönemde yüzbinlerce yurttaşımızı güvenli konutlarına kavuşturmak için kolları sıvadık, bu göreve talip olduğumu bir kez daha söylüyorum."  

Editör: Esin Özdemir