Kültür-Sanat

Ekin Yüksel Atölyesi Seramik Sergisi, Medya Sanat Galerisi’nde açıldı

Medya Sanat Galerisi, başkentli sanatseverleri sezonun son etkinliği olan Ekin Yüksel Atölyesi Seramik Sergisi ile buluşturdu. 20 atölye öğrencisinin 50'nin üzerinde eserinin yer aldığı sergi, izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Açılış kokteylinde yer alan sanatçılar, çalışmalarını 24 Saat Gazetesi’ne anlattı.

Abone Ol

Cemre Polat / Ankara

Yıl boyu başkentli sanatseverleri ağırlayan Medya Sanat Galerisi, sezonun son etkinliğiyle izleyiciyle buluştu. Seramik sanatçısı ve eğitmen Ekin Yüksel’in 20 öğrencisinin 50’nin üzerinde eseriyle izleyici karşısına çıktığı karma sergi, ziyaretçilerinden tam not aldı. Yoğun katılımla gerçekleşen açılış kokteylinde bir araya geldiğimiz sanatçılar, çalışmalarını gazetemize anlattı.

Çeşitli boyutlarda ve farklı temalarda eserlerin beğeniye sunulduğu serginin sanatçılarından Sena Bekteş, seramik sanatının rahatlatıcı yönüne dikkat çekti. Öğretmenlik mesleğinin yanında seramik sanatçılığını sürdüren Bekteş, “İşlevsel, fonksiyonel veya sanatsal birçok çalışmamız oluyor. Çamurla ilgilenmek çok keyifli bir iş, gündelik koşturmacanın yanında hayatımızı rahatlatıyor. Çamurun enerjimizi nötrlediğini düşünüyorum. Yuvarlak formlu objeler yaratmayı seviyorum, her biri yapıldıkça özgünleşiyor ve kendi ruhunu buluyor” dedi.

Özbek: Seramik, benim için bir terapi

Sanatçı Müge Özbek ise 2005’te emekli olduktan sonra seramik yapmaya başladığını ve bunun kendisi için bir terapi yöntemi olduğunu ifade etti. Özbek, “Ekin Hoca’yla uzun zamandır keyifle çalışıyoruz. Ondan çok şey öğrendim. Genellikle hayvan temasını işliyorum ama minyatür çalışmayı da çok seviyorum. Minik çalışmak daha zor ama ben rölyef yapıyorum, ellerim küçüğe alışkın. Seramikle uğraşmak insanda terapi etkisi bırakıyor, kafanızdaki düşüncelerden tamamen sıyrılıp rahatlamanızı sağlıyor” diye ekledi.

Kaya: Seramik sanatı hayatımı değiştirdi

Bankacılık kariyerini geride bırakarak tamamen seramik sanatına yönelen Sevgi Kaya, bu sanat dalının hayatını nasıl etkilediğini anlattı. Kaya, “Seramiğe hobi olarak başladım fakat zamanla büyük bir tutkuya dönüştü. Hiperaktif bir insanım ve hiçbir şeye odaklanamam ama seramik yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Bu sanat beni rahatlatıyor ve içimizdeki her şeyi dışa vurma imkânı tanıyor. Seramik yapmak hayatıma çok şey kattı” diye konuştu.

Yüksel: Seramik yapmak pandemi döneminde trend oldu

Eğitmen Ekin Yüksel ise öğrencilerinin eserlerini gururla sergilediklerini dile getirdi. Seramik sanatının son yıllarda popülerliğini artırdığını söyleyen Yüksel, " Öğrencilerimizin emeklerini burada sergilemekten mutluluk duyuyoruz. Tüm sene boyunca ürettikleri çalışmalarını buraya getirme şansları oldu. Üniversite düzeyinden bile iyi işler çıkarttık.

Seramik, pandemiyle birlikte yükselen bir trend oldu. Daha öncesinde korkulan bir işti ama insanlar şans tanımaya başladı. İnsanlar, sınırsız tasarım imkânı sunduğu için bu sanata ilgi göstermeye başladı. Özellikle odaklanmak gereken bir iş olduğu için dünyanın geri kalanını kapının ardında bırakıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Sanatseverleri farklı dünyaların kapılarını aralamaya davet eden Ekin Yüksel Atölyesi Seramik Sergisi, 14 Haziran Cuma gününe kadar Medya Sanat Galerisi’nde (Üsküp Cd. No:35 Çankaya-Ankara) ziyarete açık olacak.