Çankaya’da “Avrupa Miras Günleri” başlıyor Çankaya’da “Avrupa Miras Günleri” başlıyor

Atila Güvenç

Bu yıl 3'üncü yılını kutlayan Kartal Uluslararası Halk Oyunları Festivali'nin kapanışı, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde görkemli bir kutlamayla gerçekleşti. Dünyaya Barış iletisini Kartal Belediyesi Başkanı Gökhan Yüksel "Kültür ve sanatın dili yok. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünü Kartal'dan dünyaya güçlü bir barış mesajı olarak vermenin gururunu yaşıyoruz." konuşmasıyla duyurdu. 

Kartal'dan Dünyaya Barış Mesajı (13)

Halk Dansları Topluluklarının gösterileri büyüledi

Festivalin son gününde dans toplulukları Neyzen Tevfik Meydanı'ndan Kartal Meydanı'na kadar müzik eşliğinde yürümesi ile festival kapanışı başladı. Kartal meydanında festival programında yer alan farklı ülkelerden dans grupları kendi halk oyunlarını sahnede yaşattı. Türkiye, Gürcistan, Polonya, Meksika ve Macaristan gibi 9 ülkenin halk dansçılarının sahne gösterileri unutulmaz anlar yaşattı.

Kartal'dan Dünyaya Barış Mesajı (4)

Başkan Göksel: Kültür ve sanatın dili yok

Dans topluluklarının gösterilerinin sonunda Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, tüm dans grupları ile birlikte sahnede yer aldı. Başkan Yüksel, 1 Eylül'de Kartal'dan tüm dünyaya evrensel bir barış mesajı verdiklerini söyleyerek "Bugün, 1 Eylül Dünya Barış Günü. Kartal'da çok önemli misafirlerimizi ağırladık. Barışın tesisi için her birimize ayrı bir görev düşüyor. Kültür ve sanatın dili yok. Burada 9 farklı ülkeden hep beraber buluştuk. Ne kadar birbirimize benzediğimizi gördük. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, 'Yurtta sulh, cihanda sulh." Kartallılar olarak, herkese örnek olduk. Bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize ve komşularımıza sonsuz teşekkür ediyoruz." diyerek seslendi. Önümüzdeki yıl da halk dansları topluluklarını bir arada görmek üzere festival barış dilekleri arasında sonlandı.

Kartal'dan Dünyaya Barış Mesajı (8)

Kartal'dan Dünyaya Barış Mesajı (12)

Editör: Atila Güvenç