Genel

Dünya havacılığı yarın Sivrihisar'da

Abone Ol

Haber & Fotoğraflar: Okan Akyürek

İlk gösterileri 2015 yılında Eskişehir Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi Necati Artan Tesisleri’nde düzenlenen SHG Airshow’un en büyük misafiri Şanlı Hava Kuvvetlerimizin Hava Gösteri Ekibi Türk Yıldızları olacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Paraşüt Takımı ile Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’na bağlı Paraşüt Ekibi de heyecan verici paraşüt atlayışları ile bu yıl ilk defa organizasyonda yerlerini alacak. Jandarma Çelik Kanatlar Uçuş Gösteri Ekibi ve Emniyet Genel Müdürlüğü helikopter gösteri ekipleri de bu yılda seyircilerin nefeslerini kesecek.

Ayrıca bu sene, Türkiye’nin “Uçan Müzesi, M.S.Ö. Hava ve Uzay Müzesi’nin envanterinde olan bütün tarihi hava taşıtları da gösterilere katılacak. Ülkemizin uçar durumdaki en “yaşlı” tayyaresi DC-3 "Turkish Delight", II. Dünya Savaşının efsane avcı uçağı P-51D Mustang "Ferocious Frankie", T-6 G Texan “Happy Hour”, “Antonov An-2, Boeing Stearman A-75 uçakları ve Vietnam Gazisi UH-1H helikopteri gösterilerde yerini alacak.

Dünyaca ünlü pilotların yapacağı birbirinden heyecanlı ve adrenalin dolu uçuşlar ile Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü’nün gösterisi de Sivrihisar Hava Gösterileri 2023’de yer alacak.