Büyük bankalar, medya kuruluşları ve havayolu şirketlerinin de bulunduğu bir dizi küresel şirket, toplu bir yazılım sistemi kesintisinden etkilendiğini bildirildi. 

ABD'nin Alaska eyaleti acil durum hizmetlerinin etkilendiği uyarısında bulunurken, Londra Menkul Kıymetler Borsası'nın da etkilendiği bildirildi. 

Avustralya özellikle uçuşların durması, süpermarketlerin kasada kaos yaşaması ve yayın ağlarının grafikler ve bilgisayarların arızalanması nedeniyle yayında zor durumda kalmasıyla büyük sorun yaşadı. 

Kesintinin nedeni belli değil, ancak etkilenenlerin çoğu bunu Microsoft PC işletim sistemleriyle ilişkilendirdi. Günün erken saatlerinde X'te yayımlanan resmî Microsoft 365 hizmet güncellemesinde "kullanıcıların çeşitli Microsoft 365 uygulama ve hizmetlerine erişimini etkileyen bir sorunu araştırıyoruz" denildi.

2024 07 19 Microsoft Coktu X

                                                                                         Fotoğraf: @troyhunt / X

Bir Microsoft yetkilisi şu paylaşımı yaptı: “Acayip tuhaf bir şey oluyor şu anda"

Ancak bir Microsoft Sözcüsü, BBC'ye yaptığı açıklamada "hizmetlerin çoğunun günün erken saatlerinde kurtarıldığını" söyledi.

Reuters, Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda bir kesinti yaşandığını belirtirken, Alaska yetkilileri birçok 911 ve acil olmayan çağrı merkezinin düzgün çalışmadığını söyledi.

Narin Güran'ın amcası tutuklandı Narin Güran'ın amcası tutuklandı

United, Delta ve American havayolları iletişim sorunu gerekçesiyle tüm uçuşlarını durdurdu.

Almanya’da Berlin Havalimanı, teknik sorunlar nedeniyle check-in’lerde sorun çıkabileceğini duyurdu.

İskoçya’da Edinburgh Havalimanı’nda internet kesildi.

Editör: Erva Gün