Duayen üçlü…

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) iş birliğiyle düzenlenen “İzmir Spor Zirvesi” futbolun üç duayen teknik direktörü Mustafa Denizli, Şenol Güneş ve Fatih Terim’i geçtiğimiz günlerde ağırladı.

Abone Ol

Mehmet Kısmet
Son yıllarda beklide işlerinin yoğunlukları nedeniyle böyle bir imkanı bulamayan teknik direktörler Mustafa Denizli, Şenol Güneş ve Fatih Terim’i akıl edip bir raya getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odası (İZTO), çeşitli branşlarda çok sayıda davetliyi de ağırlayarak geçmişten günümüze bir nostalji yaşattı.
Özellikle Türk Futbolu konusunda gelişimin ve değişimin öncülerinden bu üç isim hem oynadıkları dönem hem de devam eden teknik direktörlükleri boyunca anıların ötesinde şu an yaşanan sorunların çözümüne yönelik görüş ve önerilerini açık yüreklilikle paylaşmaları katılımcılar ve izleyicilere duygulu anlar yaşattı.
Mustafa Denizli 75 yaşın verdiği deniyim ve tecrübesinin yanı sıra ay yıldızlı takımda oynadıkları ve ayrı ayrı dönemlerde teknik direktörlük görevlerinde bulunduklarını ifade ederek, ülkeye önemli başarılar yaşattıkları konusuna değindi. Denizli aynı zamanda Türkiye Ligleri’nde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı çalıştıran nadir teknik direktörlerden biri olarak hakemlere sahip çıkılması ve yabancı hakem uygulaması konusunun yeri ve zamanı olmadığı konusunu dile getirdi.
Kronolojik olarak Mustafa denizliden üç yaş küçük olan ve 72 yıllık ömre spor dolu yaşam sığdıran ve halen Trabzonspor’un teknik direktörlüğünü yapan Şenol Güneş, 2002’deki Dünya üçüncülüğü ile ülkeyi ayağa kaldırırken, büyük bir başarı olarak hafızalarda yerini aldı. Liglerde sayısız kulüpleri çalıştırarak kariyerini zenginleştiren Güneş, 15 yıl formasını giydiği Trabzonspor’da şu an çeşitli aralıklarla 10’cu kez görev almanın mutluluğunun yanı sıra yurtdışı deneyimine 4 yıllık Güney Kore takımı olan Seul’u sığdırarak kariyerinin zirvesine emin adımlarla yürüyüşünü sürdürdü.
Fatih Terim (52), aslında aynı jenerasyon içinde kendisinden yaşça büyük olan Mustafa Denizli ve Şenol Güneş’e milli takımlarda kaptanlık yaparken, kariyer yürüyüşüne U21 Milli takımı ile 1993 yılında Akdeniz Oyunlarında şampiyonluğa uzanarak başladı. Çok sayıda Uluslar arası Liglerin önemli takımlarında teknik direktörlük görevi yapmasının yanı sıra Galatasaray ile 2000 yılında UEFA Kupası kazanmış olması onu İmparatorluğa taşıyan başarının mihenk taşı oldu. Ayrıca A Milli Futbol Takımı ile 2008 Avrupa üçüncülüğüne uzanan Fatih Terim, son olarak Panathinaikos’tan ayrıldıktan sonra, değişim ve gelişim adına çok sayıda maç oynamanın daha faydalı olduğu konusunu bu zirvede gündeme getirerek dikkat çekti.
Takdirlere şayan kariyerleri konusu bir tarafa teknik direktör olarak üç duayen ismin gelecekteki yerlerini doldurabilecek, isim ve isimlerin her ne kadar adaylar olsa da şu ana kadar sonuç alınmaması oldukça düşündürücü madalyonun öbür yüzünden bakıldığında…