1992-1999 yılları arasında Parlamento Muhabirleri Derneği başkanlığını yürüten ve Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Barış Kaşıkcı hayatını kaybetti. 

Duayen gazeteci Barış Kaşıkcı'nın cenazesi 26 Ekim Cumartesi günü Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kaşıkcı'nın kaybı nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti'nden yayınlanan duyuruda, "Barış Kaşıkcı, gazetecilik mesleğine olan katkıları, derin bilgisi ve etik duruşuyla her zaman örnek bir şahsiyet olmuştur. Kalemiyle kamuoyunu bilgilendirme konusundaki azmi, meslektaşlarına ilham kaynağı olmuş, toplumun sesi olma misyonunu titizlikle üstlenmiştir" ifadelerine yer verildi.

"Etik duruşu ve mesleğe katkılarıyla örnek bir şahsiyet"

Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada şu sözler kullanıldı: 

Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve önceki Parlamento Muhabirleri Derneği başkanlarından duayen gazeteci Barış Kaşıkcı’nın ebediyete intikal ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Barış Kaşıkcı, gazetecilik mesleğine olan katkıları, derin bilgisi ve etik duruşuyla her zaman örnek bir şahsiyet olmuştur. Kalemiyle kamuoyunu bilgilendirme konusundaki azmi, meslektaşlarına ilham kaynağı olmuş, toplumun sesi olma misyonunu titizlikle üstlenmiştir.

Kendisi, sadece bir gazeteci değil, aynı zamanda fikirleriyle, duruşuyla ve dostluklarıyla da hatırlanacak bir insandı. Kaşıkcı’nın vefatı, medya camiasında doldurulamaz bir boşluk bırakmıştır. Ailesine, camiamıza ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

PMD: Sadece gazeteciliği ile değil fikirleri ve dostluğu ile akıllarda kaldı

Barış Kaşıkcı için 7 yıl boyunca başkanlığını yürütttüğü ve onur kurulu üyesi olduğu Parlamento Muhabirleri Derneği de bir açıklamada bulundu. Açıklamada, Kaşıkcı'nın sadece gazetecilik değil; fikirleri, duruşu ve kurduğu dostluklar da vurgulandı. 

Parlamento Muhabirleri Derneği'nden yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: 

Trakya'da et ürünü satan işletmelerde denetimler sürüyor Trakya'da et ürünü satan işletmelerde denetimler sürüyor

Bir süredir tedavi görmekte olan eski başkanlarımızdan, Onur Kurulu Üyemiz Barış Kaşıkcı'nın vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrendik.

Barış Kaşıkcı, gazetecilik mesleğine  parlamento muhabirliğine ve PMD'ye olan çok önemli katkıları ile her zaman örnek bir meslektaşımız oldu. Kendisi sadece bir gazeteci değil, aynı zamanda fikirleri, duruşu ve dostluklarıyla hatırlanacak değerli bir insandı. 

Vefatı PMD ve gazetecilik camiasında yeri doldurulmaz bir boşluk bırakmıştır.

Rahmet ve sevgiyle anıyor ailesine sevenlerine ve tüm meslektaşlarimıza başsağlığı diliyoruz.

PMD YÖNETİM KURULU

Barış Kaşıkcı kimdir? 

1947 yılında Erzurum'da doğan Barış Kaşıkcı lise eğitimini İstanbul ve Erzurum'da yaptı. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinden 1971 yılında mezun oldu. 

Gazeteciliğe Anadolu Ajansı'nda başlayan Kaşıkcı TRT, Ortam, Yeni Ortam, Ayrıntılı Haber'de sürdürdü. Anadolu Ajansı'nda şef, sorumlu müdür ve haber dairesi başkanı, parlamento haber müdürlüğü görevlerinde bulundu. 

Editör: Ziya Burak Erol