Dünya

DSÖ'nün Nasır Hastanesi'nden hastaları tahliye çabaları devam ediyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde, bir süredir İsrail askerlerinin kuşatması altında olan Nasır Hastanesi'ndeki hastaların başka hastanelere nakledilmesi için tahliye çabalarını sürdürüyor.

Abone Ol

Haber Merkezi - Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ), Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde, bir süredir İsrail askerlerinin kuşatması altındaki Nasır Hastanesi'ndeki hastaların başka hastanelere nakledilmesi için tahliye çabalarını sürdürdüğü bildirildi. 

"İsrail güçlerinin, hastaneyi askeri kışlaya çevirmeyi sürdürerek, hastaların ve sağlık ekiplerinin hayatını tehlikeye attığı" belirtilen açıklamada, "Hastanedeki 25 sağlık personeli ve 136 hasta hala, elektrik, su, yiyecek ve tedavi imkanlarından yoksun. Dünya Sağlık Örgütü'nün kalan hastaların diğer hastanelere tahliye çabaları sürüyor" ifadeleri yer aldı. 

Öte yandan, açıklamada, İsrail'in hastaneye tıbbi ve insani yardımların girişini hala engellemekte olduğu da vurgulandı.