Sağlık

Dr. Karlıkaya: Her yıl 30- 40 bin vatandaşımız akciğer kanserine yakalanıyor

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Celal Karlıkaya, '1 Ağustos Dünya Akciğer Kanseri Günü' dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Akciğer kanseri dünya genelinde yılda 1.7 milyon insanı öldürmektedir. Ülkemizde her yıl 30-40 bin vatandaşımız bu hastalığa yakalanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Celal Karlıkaya, akciğer kanserinin dünya genelinde yılda 1.7 milyon insanı öldürdüğünü vurgulayarak, "Ülkemizde her yıl 30-40 bin vatandaşımız bu hastalığa yakalanmaktadır” dedi.

Dr. Karlıkaya, '1 Ağustos Dünya Akciğer Kanseri Günü' dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

“Tütün ürünleri kanser ölümlerinin yüzde 22’sinden, akciğer kanseri kaynaklı ölümlerin ise yüzde 71’inden sorumludur” diyen Karlıkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Dünya Akciğer Kanseri Günü, akciğer kanserinin önlenmesi ve erken teşhisi konusunda farkındalığı arttırmayı ve insanları bilgilendirmeyi amaçlayan dünya genelinde kabul gören bir gündür. Akciğer kanserinin bireyler, aileleri ve tüm toplum üzerindeki yıkıcı etkilerini ve bu hastalıkla mücadeleye yönelik acil gereksinimleri anımsatmak amaçlanır. Akciğer kanseri, akciğerlerdeki hücrelerin normalden saparak hızla tümörlere dönüşmeye, nihayetinde tüm vücuda yayılarak organizmanın ölümüne kadar yol açabilen, çok sinsi ve hafif veya şiddetli çok değişik belirtiler verebilen bir hastalıktır. Türkiye’de her yıl 30- 40 bin vatandaşımız akciğer kanserine yakalanmakta ve ne yazık ki çok büyük bir oranda teşhisten sonraki yıl içinde kaybedilmektedir.Akciğer kanseri, kansere bağlı ölümlerin başlıca nedenidir ve dünya genelinde yılda 1.7 milyon insanı öldürmektedir."