Haber Merkezi - Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanı Donald Trump, porno film yıldızı Stormy Daniels'e "sus payı" ödemesi konusuyla bağlantılı bir ceza davasıyla ilgili duruşmaya katıldı. Medyanın yoğun ilgi gösterdiği duruşma için polis, mahkeme etrafında geniş güvenlik önlemi aldı. Trump ise sabah saatlerinde mahkeme binasına avukatı Todd Blanche ile beraber geldi.

Trump-3

Yaklaşık iki saat süren duruşmada Trump'ın avukatı Blanche, duruşmaların başlaması için daha önce planlanan 25 Mart tarihinin, Trump’ın "seçim çalışmaları" ve hakkında devam eden diğer davalar nedeniyle "Anayasaya aykırı" olduğunu savunmasına ekledi. Blanche ayrıca, Trump’ın kasım ayonda yapılacak başkanlık seçimlerine aday olarak hakları bulunduğunu belirterek, “Hiçbir sebep yokken 'Manhattan'daki bu mahkeme salonunda oturacaksınız' demek tamamen seçime müdahaledir" dedi.

Trump Adliye

Davaya bakan Hakim Juan Merchan, davanın daha önce planlandığı şekilde 25 Mart’ta jüri heyetinin seçimi ile başlanmasına hükmetti. Hakim, duruşmalara başlanmasının ardından davanın yaklaşık 6 hafta sürmesini beklediklerini belirtti.

İsrail, Lübnan'a hava saldırısı düzenledi: Hizbullah noktaları hedef alındı İsrail, Lübnan'a hava saldırısı düzenledi: Hizbullah noktaları hedef alındı

Editör: Haber Merkezi