Haber Merkezi - İsrail’e destek verdiği iddiasıyla boykot çağrıları yapılan ABD'li kahve zinciri Starbucks, Starbucks, Filistin ile dayanışma mesajı içeren bir paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle "Starbucks Workers United" adlı sendikasına dava açacağını açıklamıştı. Birgün Gazetesi'nden İsmail Arı ise “Starbucks Türkiye, Kuveyt merkezli Alshaya Grubu'nun” açıklamasını yapmıştı.

Hatay Büyükşehir Belediyesinden üniversiteyi kazanan öğrencilere destek Hatay Büyükşehir Belediyesinden üniversiteyi kazanan öğrencilere destek

4740-6kmz_cover.jpg

Diyarbakır’da dün gece saatlerinde meydana gelen olayda, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısını protesto eden bir grup, bir AVM’nin alt katındaki Starbucks isimli kafeteryaya saldırdı. Taş ve sopaların kullanıldığı saldırıda, kafeteryanın camları kırıldı, ciddi oranda maddi hasar meydana geldi.

Diyarbakirda-Starbucks-protestosu

Amida Haber'in aktardığı habere göre, kafeteryadaki hasarın giderilmesi için, iki gün kapalı kalacağı öğrenildi. Polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı, saldırganların yakalanması için çalışmaların sürüyor. Grup, daha öncesinde de şubenin önünde oturma eylemi yaptı.

Editör: Deniz Ali Tatar