Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ile Valilik binasında Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

ANKA Haber Ajansı'ndan Ahmet Ün'ün haberine göre, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, şunları söyledi:

''8 Eylül 2024 Pazar günü, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde; bir jandarma arama kurtarma timi, iki sualtı kurtarma timi, iki jandarma özel harekat timi, iki komando timi, bir iz takip köpek unsuru, 2 kadavra köpek unsuru, bir arama kurtarma köpeği, bir drone ve iki yeraltı görüntüleme cihazı ile mahallenin yakınından geçen Eğertutmaz Deresi’nde yapılan aramada; kayıp çocuk Narin Güran en son görüldüğünde üzerinde bulunan şahsi kıyafetleriyle birlikte, dere kenarında, çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette, sabah 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur.

“Narin Güran’ın üzerinin ağaç dalları ve taşlarla, şüphe uyandırmayacak şekilde kapatıldığı anlaşıldı”

"İlk bulgulara göre, kayıp Narin Güran’ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konup dere kenarına getirildiği, burada çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla, şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışması kapsamında Eğertutmaz Deresi’nin bu bölgesi yeniden aranmış ve uzman jandarma, JAK ve JÖH ekiplerimizce kayıp kızımızın cesedine ulaşılmıştır. Kızımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, başımız sağ olsun.”

''Cumhuriyet Başsavcılığımızın gizlilik kararı var''

Gazetecilerin “Gözaltı var mı” sorusuna Vali Zorluoğlu, “Cumhuriyet Başsavcılığımızın gizlilik kararı var. Soru almayacağım. Yaptığımız açıklamalarla istifade edeceğiz. Gelişmelerden basın ve kamuoyu bilgilendirilecektir” yanıtını verdi.

İYİ Parti’den HÜDA PAR’a 'terör sevici' yanıtı İYİ Parti’den HÜDA PAR’a 'terör sevici' yanıtı

Editör: Nur Yıldız