Diyarbakır Baro Başkan Vekili Mehdi Özdemir, 8 yaşındaki Narin Güran’ın cenazesinin bulunduğu alanda daha önce üç defa arama yapıldığına dikkat çekerek, "Otopsi sonucunda ölüm nedeninin ortaya çıkmasıyla yaşananlara dair net bir veriyi hepimiz alacağız” dedi.

ANKA'dan Ahmet Ün'ün haberine göre, Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesindeki kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos tarihinde kaybolan Güran’ın cenazesi bu sabah saatlerinde dere yatağında bulunmuştu. Adli Tıp Kurumu Diyarbakır Grup Başkanlığı’na getirilen Narin’in cenazesinin otopsi işlemlerini takip eden Özdemir, cenazenin bulunduğu alanda daha önce üç defa arama çalışmasının yapıldığını belirtti.

Sürece ilişkin açıklama yapan Özdemir, şunları kaydetti:

ABD: Eygi'nin öldürülmesine ilişkin daha fazla detay isteyeceğiz ABD: Eygi'nin öldürülmesine ilişkin daha fazla detay isteyeceğiz

“Sabah saatlerinde Narin’in cansız bedenine ulaşıldı. Ne yazık ki Narin yaşamını yitirmişti. Şu an otopsi işlemi devam ediyor. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nca yapılan otopsi işlemlerinin neticesinde Narin’in kesin ölüm sebebine ilişkin ek bir bilgi sahibi olacağız. Üç defa yapılan arama ve kurtarma çalışmalarında, aranan bir dere yatağında Narin’in cansız bedeninin bir torba içerisinde ulaşılmış olması, bu, arama ve kurtarma çalışmalarında etkin olmayan yöntemlerle yapıldığını bizlere göstermektedir. Kesin ölüm sebebi belli olduktan sonraki aşamada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kasten insan öldürme, tasarlanarak, planlanarak işlenmesi, delillerin gizlenmesi, karartılması, cenazenin bulunmasını engelleyecek bir uğraş içesinde olduğundan kaynaklı, faillerin tespiti ve yargılanması gibi bir dizi kararlar alınacaktır. Bütün bunlar esasında 19 gündür sürdürülen bir soruşturma faaliyetinde elde edilen delillerle, kesin ölüm sebebi otopsi raporu çıktıktan sonra ortaya konulacak. Otopsi sonucunda ölüm nedeni ortaya çıkmasıyla yaşananlara dair net bir veriyi hepimiz alacağız.” 

Editör: Esin Özdemir