Ekonomi

Diyanet İşleri Başkanlığı: Bir adet Audi A8 araç iade edildi

Uzun zamandır çok sayıda makam araçları, lüks otellerde yapılan toplantılar ve yüksek bütçesi nedeniyle kamuoyunda eleştirilen Diyanet İşleri Başkanlığı, bir adet Audi A8 aracı iade ettiklerini duyurdu.

Abone Ol

 Makam araçları ve lüks otellerde yaptığı toplantılarla eleştirilerin odağı haline gelen Diyanet İşleri Başkanlığı, iktidarın açıkladığı tasarruf tedbirlerinden sonra 'başkanlık hizmetinde kullanılan bir adet Audi A8 aracını iade ettiğini' açıkladı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, Resmi Gazete'de yayımlanan kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında, başkanlığın aldığı tedbirlere ilişkin yazılı açıklama yapıldı. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında Başkanlık olarak uygulayacağımız tedbirlerin kamuoyuyla paylaşılmasında fayda mülahaza edilmiştir.

17 Mayıs 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında Başkanlığımız tarafından ilk etapta;

Tüm hizmet içi eğitimlerin eğitim merkezlerinde ve Başkanlığımıza ait diğer mekanlarda yapılması ve içeriği müsait eğitim programlarının çevrim içi olarak gerçekleştirilmesi planlanmıştır.
Başkanlığımız hizmetinde kullanılan 1 adet Audi A8 araç iade edilmiştir.