Dışişleri Bakanlığı'ndan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Hartum Büyükelçiliği konutuna yapılan saldırı için kına mesajı yayımlandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Hartum Büyükelçiliği konutuna yapılan saldırıyı, uluslararası hukuk ve diplomatik normların açık bir ihlali olarak değerlendirmekte ve kınamaktadır” ifadeleri yer aldı. 

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

“Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Hartum Büyükelçiliği konutuna yapılan saldırıyı, uluslararası hukuk ve diplomatik normların açık bir ihlali olarak değerlendirmekte ve kınamaktadır. Türkiye, tüm tarafları uluslararası hukuka saygı göstermeye çağırmakta ve diplomatik misyonların dokunulmazlığının, Viyana Diplomatik İlişkiler Sözleşmesi uyarınca korunmasının önemini vurgulamaktadır. Türkiye, Sudan'da ateşkes sağlanması ve kalıcı barışın tesis edilmesi yönündeki çabalarına kararlılıkla devam edecektir."

Sudan ordusu iddiaları yalanladı

Öte yandan, BAE Dışişleri Bakanlığı ise Sudan ordusuna ait bir uçağın BAE'nin Hartum Büyükelçisi'nin konutuna hava saldırısı düzenleyerek binada ciddi hasar meydana gelmesine neden olduğunu bildirdi.

Sudan ordusunun eylemin sorumluluğunu üstlenmeye çağrıldığı açıklamada, BAE'nin "Sudan Silahlı Kuvvetleri'nin diplomatik binaların dokunulmazlığı temel ilkesinin açık bir ihlali anlamına gelen bu saldırısına ilişkin Arap Birliği'ne, Afrika Birliği'ne ve Birleşmiş Milletlere bir protesto notası sunacağı" belirtildi.

Brooklyn Belediye Başkanından hediye açıklaması: Türkiye'ye davet edildim Brooklyn Belediye Başkanından hediye açıklaması: Türkiye'ye davet edildim

Sudan ordusu saldırıyı düzenlendiğine ilişkin iddiaları reddetti.

Editör: Esin Özdemir