Dışişleri Bakanlığı'ndan, A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral hakkında bozkurt işareti yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmasına ilişkin açıklama yapıldı. Bakanlık açıklamasında, “‘Bozkurt’ işareti Almanya’da yasaklı bir simge değilken, Sayın Demiral’a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin bizatihi kendisinin yabancı düşmanlığı içerdiği değerlendirilmektedir” ifadeleri yer aldı. 

Soruşturmayla ilgili yapılan açıklamada, Demiral hakkında disiplin soruşturması açılmasının kabul edilemeyeceği belirtildi. Öte yandan, bozkurt işaretinin Almanya'da yasaklı bir simge olmadığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Alman Federal Anayasayı Koruma Teşkilatının Eylül 2023’te yayımladığı raporda, her bozkurt işareti yapanın aşırı sağcı olarak nitelendirilemeyeceği vurgulanmışken ve ‘bozkurt’ işareti Almanya’da yasaklı bir simge değilken, Sayın Demiral’a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin bizatihi kendisinin yabancı düşmanlığı içerdiği değerlendirilmektedir.

İngiltere'de yeni kabinede yer alacak isimler belli oldu İngiltere'de yeni kabinede yer alacak isimler belli oldu

Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlaması sırasında, tarihi ve kültürel bir sembolün, hiç kimseyi hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz.”

Muhabir: Kağan Karacehennem