Haber Merkezi - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" kapsamında insan hakları ihlallerine karşı durulması gerektiğine dikkati çekerek, "Gazze'de devam eden insanlık dışı saldırılar, yalnızca Filistin halkının asli haklarına değil aynı zamanda tüm insanlığın ortak değerlerine büyük bir darbe vurmaktadır" dedi.

Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail alçak uçuş yaptı Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail alçak uçuş yaptı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 75. yıl dönümünde Türk vatandaşlarının ve tüm insanlık ailesinin 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutladığını belirten Fidan, "Gazze'de devam eden insanlık dışı saldırılar, yalnızca Filistin halkının asli haklarına değil aynı zamanda tüm insanlığın ortak değerlerine büyük bir darbe vurmaktadır. Yaşanan dramın şimdiye kadar durdurulamaması, uluslararası sistemin zafiyetini gözler önüne sermektedir" ifadelerini kullandı. 

"Türkiye, Filistin halkına yönelik bu katliamların durdurulması için çalışmaya devam edecek"

Bu utancı geleceğe taşımamak için Gazze'de sivillere yönelik katliamın durmasının ve kalıcı barışın tesisi yönünde harekete geçilmesinin tüm ülkelerin ortak yükümlülüğü olduğunu vurgulayan Bakan Fidan, şunları ekledi:

"Türkiye, Filistin halkına yönelik bu katliamların durdurulması, Filistin halkının ihtiyaçlarının giderilmesi, başkenti Doğu Kudüs olan tam bağımsız ve egemen Filistin devletinin 1967 sınırları temelinde hayat bulması için uluslararası toplumun insan haysiyetine değer veren, vicdan ve ahlak sahibi tüm üyeleriyle birlikte çalışmaya devam edecektir." 

Editör: Esin Özdemir