Haber Merkezi - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 60. Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Moldova Dışişleri Bakanı Mihai Popşoi ile ayrı ayrı bir araya geldi. 

Bakanlığın 'X' hesabından, Bakan Fidan'ın, Almanya'da düzenlenen konferanstaki görüşmelerine ilişkin paylaşımlar yapıldı.

Bakan Fidan'ın AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell ile yaptığı görüşmede, Türkiye-AB ilişkileri ele alındı.

AB'ye aday diğer ülkeler ile Türkiye arasında ayrım yapılmaması gerektiğinin de hatırlatıldığı görmüşmede, Gazze meselesi de konuşuldu.

Bakan Fidan, mevkidaşı Popşoi ile bir araya geldi

Bakan Fidan, Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi ile yaptığı görüşmede ise Türkiye'nin Moldova'nın toprak bütünlüğüne verdiği desteğe dikkat çekti.  Öte yandan, söz konusu görüşmede, ekonomik ilişkiler, enerji, eğitim ve savunma sanayisi alanlarında iş birliği konularında istişarede bulunuldu.

BM'ye rapor gönderildi: Çağrı cihazları elektronik mesaj yoluyla patlatıldı BM'ye rapor gönderildi: Çağrı cihazları elektronik mesaj yoluyla patlatıldı

Editör: Haber Merkezi