Haber Merkezi - Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada  "Bakanımız Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron'u İstinye’deki İstanbul Temsilciliğimizde ağırladı" ifadeleri yer aldı. İkili görüşme 11.00'da başladı.

AYM'den sendika hakkı ihlaline manevi tazminat! AYM'den sendika hakkı ihlaline manevi tazminat!

Gazze gündemiyle gerçekleştirdiği ziyarette Bakan Cameron, Gazze'ye daha fazla insani yardım ulaştırılması, rehinelerin serbest kalması ve sürdürülebilir, kalıcı bir ateşkese ulaşılması için Bakan Fidan ile görüştü. Görüşme sonrası yapılan açıklamada, Cameron'ın Türkiye'de hükümet yetkilileriyle temaslarında Orta Doğu'da bölgesel güvenlik ve diğer gelişmeleri ele alacağı belirtilerek "Britanya ve Türkiye yakın ortaklığa sahip ve NATO ve Ukrayna'ya desteğin takviyesi ve terörizm ve yasa dışı göçle mücadelede önemli çalışmamıza devam edeceğiz" mesajı verilmişti.

Britanya Dışişleri Bakanlığı'ndan geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, Gazze'de "sürdürülebilir ateşkes çabaları" kapsamında David Cameron'ın İsrail, Filistin, Katar ve Türkiye'yi ziyaret edeceği duyurulmuştu.

Editör: Haber Merkezi