Güncel

Dilruba Kayserilioğlu davası ertelendi

Dilruba Kayserilioğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla açılan dava, 31 Ekim’e ertelendi.

Abone Ol

İzmir’de sokak röportajındaki sözleri nedeniyle 12 Ağustos’ta tutuklanan ve 29 Ağustos’ta tahliye olan Dilruba Kayserilioğlu, “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla 4 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava kapsamında İzmir 62. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısında çıktı.

Kayserilioğlu’nun duruşması bugün görülürken; savcı mütalaasında Kayserilioğlu’nun Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesinin birinci ve ikinci fıkrasında yer alan hükümler kapsamında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Savunma makamının esas hakkında beyanı için duruşma 31 Ekim tarihine ertelenirken; Kayserilioğlu ve avukatı Hüseyin Yıldız, duruşma sonrasında basın açıklaması yaptı.

Kayserilioğlu: “Kazanacağıma hukukun da doğrudan yana olacağına sonuna kadar inanıyorum”

Sokak röportajında fikir ve ifade özgürlüğü hakkını kullandığının altını çizen Kayserilioğlu, şunları söyledi:

“Ben her zaman üstüne basa basa söyledim. İfade özgürlüğü kapsamında eleştirilerimi dile getirdim. Hala bu eleştirilerimin de arkasındayım. Çünkü fikir ve ifade özgürlüğü var. Dava hala devam ediyor. Bu dava, şahsi alınıp gündemde hiçbir suç yokmuş gibi, katiller kol gezmiyormuş gibi, her şey güllük gülistanlıkmış gibi hala daha benim üstümden yürünmeye devam ediyor. Ben suçsuz olduğumu her zaman söylüyorum. Her zaman da beraat edeceğime inanıyorum. Fikirlerimin her zaman arkasında olduğumu savunuyorum. Bir Türk vatandaşı olarak eleştirilerimi dile getirdim. Avukatlarım da davanın takipçisi. Gittiği yere kadar onlar götürme niyetinde. Biz de götürme niyetindeyiz. Vatandaş olarak haklı olduğum için kazanacağıma hukukun da doğrudan yana olacağına sonuna kadar inanıyorum.”