Kara para, yasa dışı bahis ve örgüt kurma suçlarından yargılandıkları davada tahliye edilen Dilan ve Engin Polat’ın dün "vergi suçu" soruşturmasında verdiği ifade ortaya çıktı. Dilan Polat kendine ait kredi kartı dahi olmadığını ve parayı eşi Engin Polat'tan aldığını söylerken Engin Polat ise aylık cirolarının 10 milyonu bulabildiğini ileri sürerek, "Birkaç tane fatura gözden kaçarak kesilmediyse bu kasten değil sehven veya yanlışlıkla yapılmış olabilir" dedi.

Dosyaya giren bilirkişi raporunda ise Polat çiftine ait 15 şirketin kamu zararının 510 milyon lira olduğu belirlendi.

Selma Ateş: Kardeşimin davası için canımızdan olmaya razıyız Selma Ateş: Kardeşimin davası için canımızdan olmaya razıyız

"İnternet bankacılığı kullanmayı bilmiyorum"

Sabah gazetesinden Seda Nur Günaydın imzalı habere göre, Dilan Polat soruşturma kapsamında savcılığa verdiği ifadesinde "Limited şirket ve anonim şirket ne demek bilmiyorum. Vergi borcumuz olduğu zaman nereye ödüyoruz bilmiyorum. Ben internet bankacılığı kullanmayı bilmiyorum. Paraya ihtiyacım olduğu zaman Engin bana genelde nakit veya Engin'in kredi kartı ile ödenirdi. Daha doğrusu çok tehdit aldığımız için yanımızda korumalar olurdu. Ödemeleri de onlar yapardı. Benim şahsım adına kredi kartım yoktur. Devlete bir borcumuz varsa ödemek isteriz" şeklinde konuştu.

"Kasten değil yanlışlıkla yapılmış olabilir"

Engin Polat ise soruşturmada yapılan incelemelerin sağlıklı yapılmadığını ileri sürerek "Ceza evinden çıkalı 25 gün oldu. Bu raporları inceleyip detaylı olarak yazılı savunma sunacağız. Bizim ticaretimiz gerçekti. Birkaç tane fatura gözden kaçarak kesilmediyse bu kasten değil sehven veya yanlışlıkla yapılmış olabilir. Şirketi biz fiili olarak yaklaşık 1 buçuk yıl işlettik. 2023 yılının ekim ayında ceza evine girdiğim süreye kadar kampanya dönemlerimize göre aylık 5 ila 10 milyon lira arasında ciromuz vardı. Ciroya göre de giderimiz artıyordu. Biz bu şirkette kullandığımız ürünlerin bazılarını fason firmalardan alıyorduk. Yine de faturalarımızı kesiyorduk. Faturasız hiçbir işlem yapmadık. Kayıt dışı bir işlem yapmamız mümkün değil" dedi.

15 şirketin açtığı kamu zararının 510 milyon lira

Polat çiftinin toplam 4 saat süren ifade işleminin ardından soruşturma kapsamında beklenen bilirkişi raporunun da dosyaya girdiği ortaya çıktı. Raporda 15 şirketin açtığı kamu zararının 510 milyon lira olduğu tespit edilirken hazırlanacak iddianamede Polat çifti dahil tüm şüphelilerin her şirket için ayrı ayrı olacak şekilde "Vergi usul kanununa muhalefet" suçundan yargılanması bekleniyor.

Editör: Ziya Burak Erol