Genel

DEVA'lı Rızvanoğlu'dan 'kalıcı yaz saati' eleştirisi: Sizin bu yaptığınıza kuru inat denir

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Meclis'te düzenlenen basın toplantısında, iktidarın kalıcı yaz saati uygulamasının keyfi olarak devam ettirdiği görüşünü paylaştı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, kalıcı yaz saati uygulamasının keyfi olarak devam ettirildiği görüşünü savundu. Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Rızvanoğlu, konuya ilişkin "İktidarın inatlaşması, güneşin doğuşunu değiştirmiyor, sadece toplumun tüm katmanlarını mağdur ediyor. Sizin bu yaptığınıza kuru inat denir" açıklamalarında bulundu. 

Uygulamanın sürdürülmesini eleştiren  Rızvanoğlu, kalıcı yaz saatinin gündelik hayatın ritmini bozduğunu ve tüm dezavantajlı grupları mağdur ettiğini dile getirerek, "Milyonlarca insan güne karanlıkta başlıyor, çocuklar 'daha sabah olmadı' diye ağlaya ağlaya uykularından uyanıyor. Kadınlar karanlıkta korka korka işe gidiyor" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Rızvanoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın bu uygulamadan vazgeçmeyeceklerini açıkladığını hatırlatarak, "İktidar adeta vatandaşıyla inatlaşıyor, feryatlarını duymuyor. İktidarın inatlaşması, güneşin doğuşunu değiştirmiyor, sadece toplumun tüm katmanlarını mağdur ediyor. Sizin bu yaptığınıza kuru inat denir" diye belirtti.