Politika

DEVA Partisi ve DP’nin Meclis’te grup kuracağı iddialarına DP'li Enginyurt yanıt verdi

DP'li Cemal Enginyurt iddiaları doğrulayarak farklı partilerden ve bağımsız vekillerin katılacağı bir grup kurulacağını söyledi.

Abone Ol

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ile Demokrat Parti'nin Meclis’te yeni bir grup kuracağı konusundaki iddiaları doğrulayan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, “Olacaksa güçlü bir grup, güçlü bir muhalefet olsun. En az 30 vekillik bir grup kurmayı düşünüyoruz” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, 28 Temmuz’da DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve diğer partililerle birlikte yemekte görüşmüştü. DEVA Partisi Beyoğlu Kurucu İlçe Başkanı Cemil Kara o anları Enginyurt’u etiketleyerek “Muhteşem kadromuza yakışan bir detay, Geliyor gelmekte olan” açıklamasıyla paylaşmıştı.

Konuyla ilgili konuşan Cemal Enginyurt açıklamalarda bulundu. Enginyurt, kurulacak olan grubun 20 milletvekiliyle sınırlı olmayacağını belirterek grup kurmadaki amaçlarını, "Meclis'te grupları olmadığı için konuşamayan, söz alamayan vekiller var. Türkiye'de muhalefet etkili değil. Biz bu açığı kapatmak istiyoruz" sözleriyle açıkladı. 

CHP'den de katılım bekleniyor

Odatv'nin haberine göre Cemal Enginyurt, DEVA Partisi, Demokrat Parti, CHP, bağımsızlar ve diğer partilerden katılacak vekillerle yaklaşık 30-40 kişilik bir Meclis grubu kurmayı planladıklarını belirtti. Enginyurt, CHP'den bu sayının bir-iki vekil olduğunu altını çizdi, ancak isim vermedi.

Kurulacak olan grubun 20 ile sınırlı olmayacak olmasını Cemal Enginyurt şu sözlerle özetledi:

"Olacaksa güçlü bir grup, güçlü bir muhalefet olsun. En az 30 vekillik bir grup kurmayı düşünüyoruz. Ayrıca, bu sayı 20 ile sınırlı olsa bir vekil Allah korusun hayatını kaybetse grubun düşmesi söz konusu. Geçmişte şahit olduk. O yüzden daha etkili olması için böyle bir yöntem düşündük."