Güncel

DEVA Partisi İstanbul örgütünden 13 ilçe başkanı ve yöneticileri topluca istifa etti

İstanbul'da DEVA Partisi'nin 13 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri istifa etti.

Abone Ol

Haber Merkezi - DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Esenyurt Kurucu İlçe Başkanlığı görevini üstlendiğim Demokrasi ve Atılım Partisi'nin üyeliğinden istifa ettim. Demokrasi, adalet, liyakat ve özgürlük mücadelemiz ülkemizin geleceği ve huzuru için devam edecektir" dedi.

Kahriman istifa kararlarına dair şu açıklamayı yaptı:

"Biz istifaya zaten karar vermiştik ve bu biliniyordu.  Genel merkez bizim varlığımızı ve şikayetlerimizi bu haberle mi öğrendi? Teşkilatların sesini duymazdan gel, kibir içinde salon siyaseti yap. Sonra da ayıp oldu. Ayıp yapan sizsiniz. İttifakı bozacak kadar, seçimi riske edecek kadar arkadaşının arkasında duran Sayın Genel başkana sormak isteriz: Arkadaşınızın milletvekili olması Türkiye’nin geleceğinden daha mı önemliydi? 
Biz Sayın Genel Başkanın arkadaşlarını milletvekili yapmak için siyaset yapmıyoruz. Biz millet için siyaset yapıyoruz."

İstifa eden ilçe başkanları şunlar:

Zeytinburnu Kurucu İlçe Başkanı Ahmet Bilgiç, Sancaktepe Kurucu İlçe Başkanı Mutalip Geçer, Bahçelievler Kurucu İlçe Başkanı Tarık Özaydın, Esenler Kurucu İlçe Başkanı Ahmet Yöney, Sultanbeyli Kurucu İlçe Başkanı Orhan Aktaş, Fatih Kurucu İlçe Başkanı Celalettin Bulunmaz, Sultangazi İlçe Başkanı Tarkan Yolat, Küçükçekmece İlçe Başkanı Eda Ateş Adıyeke, Bağcılar İlçe Başkanı Erkan Şanlı, Esenyurt İlçe Başkanı Mehmet İnan, Beylikdüzü İlçe Başkanı Önder Karaburun, Silivri İlçe Başkanı Fatih Demir ve ilçelerin yönetim kurulu üyeleri.