Haber Merkezi - Merkez Bankası'nın piyasa beklentilerinin aksine yaptığı faiz artışı Türk lirasıyla ilgili olumlu yabancı raporların gelmesine de sebebiyet vermedi. 

Deutsche Bank'tan Oliver Harvey, Christian Wietoska ve Yiğit Onay tarafından hazırlanan 21 Mart tarihli raporda, Türk lirasında uzun pozisyona yeniden güven duyulduğu kaydedildi. 

Bakan Şimşek: Deprem ve EYT nedeniyle bütçe açığımız oldukça yüksek seyrediyor Bakan Şimşek: Deprem ve EYT nedeniyle bütçe açığımız oldukça yüksek seyrediyor

Öte yandan, Türk lirasında yeniden iyimser tarafa geçtiğini bildiren banka, önümüzdeki aylarda toplam getiride önemli bir performans olabileceğini, içsel getirinin ise yüzde 10'a varabileceğini tahmin etti. 

Söz konusu raporda, bankanın 10 gün önce, Merkez Bankası rezervlerinde yaşanan baskı nedeniyle yaklaşan seçim ve enflasyonda yukarı yönlü sürpriz yaşanan bir ortamda, uzun vadeli Türk lirası carry trade pozisyonlarında kâr alımı yaptığı ancak TCMB'nin 500 baz puanlık faiz artışının ardından uzun pozisyonlara yeniden girme konusunda artan bir şekilde güven duyduğu ifade edildi. 

Editör: Haber Merkezi