İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Merkezin yeniden inşası makul olanın yeniden makbul hale gelmesiyle mümkündür. Makbul olan ülkemizin çıkarına hareket eden rotadır. Kuru bir toprakta filizlenen her tohum gibi bu birlik çağrısı Türkiye'nin topraklarını yeşertecektir'' dedi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yeni döneminde partisinin ilk grup toplantısında konuşan Dervişoğlu, AKP iktidarının siyasette merkez sağı ortadan kaldırdığını söyledi. 

Dervişoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Merkez siyaset çağrım yanlış açıldı. Bazı çevreler bu çağrımı sadece siyasi partilere yapılan bir davet olarak algıladı. Benim Merkez çağrım siyasi partilere değil büyük Türk milletine yapılmış bir çağrıdır. Merkez demek, bu müyük milletin değerlerinin buluştuğu yerdir.

Merkez demek Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucu felsefesi demek Türk milliyetçiliğinin merkezde bulunduğu bir siyasi yaklaşımın adıdır. Merkez demek, makul demektir. Merkez demek makulu makbul hale getirme çabasıdır.

22 yıllık iktidar toplumu kutuplaştırdı. Halka kamplara ayırdılar. Milletimiz çatışmak değil, barışmak istiyor. Sürünmek değil, şahlanmak istiyor büyük Türk milleti. Bunu yaparsa anca İyi'ler yapar. Başarmak zorundayız. Tarih de şahit olsun ki başaracağız.

CHP'li Çelik’ten Bahçeli’ye gazeteci tepkisi CHP'li Çelik’ten Bahçeli’ye gazeteci tepkisi

Merkezin yeniden inşası makul olanın yeniden makbul hale gelmesiyle mümkündür. Makbul olan ülkemizin çıkarına hareket eden rotadır. Kuru bir toprakta filizlenen her tohum gibi bu birlik çağrısı Türkiye'nin topraklarını yeşertecektir."

Editör: Esin Özdemir