Spor

Derbinin kazananı Galatasaray: Beşiktaş'ı 1-0 yendi

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasındaki Beşiktaş ve Galatasaray arasında oynanan derbide, kazanan taraf Galatasaray oldu. Beşiktaş'ı 1-0 yenen Galatasaray, böylece yenilmezlik serisini 16 maça çıkardı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında dün akşam, Beşiktaş ve Galatasaray derbisi yaşandı. Deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 mağlup eden Galatasaray, liderliğine devam etti. Galatasaray, 2. dakikada kullandığı köşe vuruşunda Al Musrati'nin ters kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti. Böylece Galatasaray, puanını 75'e çıkarttı. Galatasaray ise 46 puanla 4. sırada yer alıyor.

Ligde çıktığı son 8 maçtan galibiyetle ayrılan Galatasaray, yenilmezlik serisini 16 maça çıkardı. Süper Lig'de Hugo Almeida'dan bu yana (Mayıs 2012) Galatasaray'a karşı kendi kalesine gol atan ilk Beşiktaş oyuncusu olan Al Musrati, sarı-kırmızılı ekibin bu rekabet tarihindeki en erken golünü attı.



Galatasaray, Beşiktaş deplasmanında son galibiyetini 9 yıl önce almıştı. Okan Buruk'un öğrencileri bu sonuçla birlikte Dolmabahçe'deki galibiyet hasretini bitirdi. Beşiktaş'ta ayrıca Omar Colley, Barış Alper'e yaptığı müdahale nedeniyle 90. dakikada kırmızı kart görerek maçtan ihraç oldu.