HATAY (AA) - Hatay, Adana ve Osmaniye'de aileler, 6 Şubat 2023'teki depremlerde kaybettikleri yakınlarının kabirlerini Kurban Bayramı arifesinde ziyaret etti.

Kocaeli'de sahte altınla kuyumcuları dolandırdığı öne sürülen 2 şüpheli yakalandı Kocaeli'de sahte altınla kuyumcuları dolandırdığı öne sürülen 2 şüpheli yakalandı

Depremlerden en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay'da Antakya Asri Mezarlığı'na giden aileler, kaybettikleri yakınları için dua etti, Kur'an-ı Kerim okudu.

İskenderun ilçesinde de 6 Şubat 2023'teki depremlerde yakınlarını kaybeden çok sayıda kişi, Çankaya Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Aileler, depremde kaybettikleri yakınlarının mezarına çiçek bırakarak dua etti.

- Adana

Adana'da da aileler, depremlerde kaybettikleri yakınlarının kabirlerini ziyaret etti.

Merkez Çukurova ilçesindeki Kabasakal Mezarlığı'na giden aileler yakınlarının kabirlerine çiçek bıraktı, Kur'an-ı Kerim okudu.

- "Her bayram değil, her gün buradayım"

Ayşe Cebe, AA muhabirine, 5 çocuğunun en küçüğü olan 31 yaşındaki Onur Can Türk'ün depremlerde Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşamını yitirdiğini belirtti.

Oğlunun depremden 2 ay sonrası için düğün hazırlığı yaptığını anlatan Cebe, şöyle konuştu:

"Evladımın her şeyi yarım kaldı. Düğün salonu tutuldu, damatlığını almıştı. Bütün hayalleri gitti, ben de zaten yaşayan bir ölüyüm. Yani sadece bir nefes alıyorum, o kadar. Her bayram değil, her gün buradayım. Onu bırakıp hiçbir yere gidemiyorum. Sanki bir gün gelmediğim zaman nefes alamıyorum. Gelip burada bir nefes alıyorum."

- Osmaniye

Osmaniye'de de aileler, afette kaybettikleri yakınlarının kabirlerini ziyaret etti.

Asri Mezarlığa giden aileler, depremlerde yaşamını yitiren yakınlarının kabirlerini temizledi, mezarlara çiçek bırakarak Kur'an-ı Kerim okudu.

Bazı vatandaşların dua ederken gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Kaynak: aa