Güncel

Depremin hissedildiği Yalova'nın Armutlu ilçesinde okullar tatil edildi

Bugün öğle saatlerinde Marmara Denizi'nde deprem meydana geldi. Depremin ardından Yolava'nın Armutlu ilçesindeki tüm okullar öğleden sonra tatil edildi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Bugün öğle saatlerinde Marmara Denizi'nde deprem meydana geldi. AFAD, Marmara Denizi’nde saat 10.42’de 5.1 büyüklüğünde bir deprem olduğunu açıkladı. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıklarken, aynı bölgede 10.45’te 4.5 ve 10.57’de 3.5 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı daha oldu.

AFAD: Olumsuz bir durum yok

AFAD tarafından yapılan açıklamada ise “Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır” denildi.

Bakan Yerlikaya: İstanbul'da 2 binada çatlak oluştu 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı son açıklamada deprem nedeniyle İstanbul'da iki binada çatlak oluştuğunu ifade etti. 

İki vatandaşın da merdivenden düşmesi sonucu yaralandığını belirten Yerlikaya'nın paylaşımı şu şekilde:

“Bu sabah 10:42’de Marmara Denizi Gemlik Körfezi-Bursa Mudanya bölgesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Sonrasında en büyüğü 4.5 büyüklüğünde olmak üzere farklı büyüklüklerde 13 artçı deprem ölçüldü.

İstanbul, Bursa ve diğer civar illerde; AFAD, Jandarma, Emniyet, UMKE Ekipleri ve diğer görevlilerle yapılan saha taramaları ile birlikte 112’ye gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır.

İstanbul: Esenler 1, Küçükçekmece 1 bina çatlağı olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir.

Bursa: Mudanya’da 1 evde çatlak olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir.

2 vatandaşımız merdivenden düşmüş olup sağlıklarına ilişkin bir olumsuz durum söz konusu değildir.

Gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz.  Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

Armutlu'da okullar tatil edildi

Öte yandan, depremin ardından Yolava'nın Armutlu ilçesindeki tüm okullar öğleden sonra tatil edildi. Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının ardından Armutlu Kaymakamlığı, ilçedeki tüm okulların öğleden sonra tatil edildiğini açıkladı.